X

ΠΑΣΟΚ: “Aριστερή αναλγησία” η αύξηση του ΦΠΑ στα γηροκομεία

Σκληρή επίθεση στην κυβέρνηση για την «χαριστική βολή», όπως αναφέρει, στους συνταξιούχους.

Ant1news

Για εύκολη ρητορεία περί «ισοδυνάμων» που πήγε περίπατο και για «χαριστική βολή» στους ηλικιωμένους, κάνει λόγο η Δημοκρατική Συμπαράταξη, που επιτίθεται στην Κυβέρνηση, αναφορικά με την αύξηση του ΦΠΑ στα γηροκομεία, που έχει φέρει σε απόγνωση 10.000 ανθρώπους της τρίτης ηλικίας που διαμένουν σε οίκους φροντίδας ηλικιωμένων.  

Σε ανακοίνωση της,  η υπεύθυνη Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης της Δημοκρατικής Συμπαράταξης (ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ), Εύη Χριστοφιλοπούλου επισημαίνει ότι «με το «καλημέρα» η «αριστερή» κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ δείχνει ότι θέλει να δώσει τη χαριστική βολή στους ηλικιωμένους. Τις βίαιες περικοπές των συντάξεων ακολουθεί η εντελώς απρόσμενη αύξηση του ΦΠΑ από 13% σε 23% στις Μονάδες Φροντίδας Ηλικιωμένων. Τέτοια «σκληρή» διαπραγμάτευση έκανε!».

Όπως συμπληρώνει η Εύη Χριστοφιλοπούλου, «δεν φαίνεται όμως να συγκινείται κανείς στην Κυβέρνηση που πλέον οι πιο αδύναμοι ηλικιωμένοι θα αδυνατούν να καλύψουν ακόμη και τα έξοδα διαβίωσής τους στις μονάδες αυτές. Η εύκολη ρητορεία για την εύρεση ισοδυνάμων «πήγε περίπατο». Τώρα έμεινε μόνο το σκληρό, ανάλγητο πρόσωπο, μιας κυβέρνησης που αντί της διαπραγμάτευσης επέλεξε την άνευ όρων παράδοση».

«Το μήνυμά μας είναι σαφές, και το διατυπώσαμε με συνέπεια, προεκλογικά και μετεκλογικά: Η αξιοπρέπεια των ηλικιωμένων δεν τίθεται υπό διαπραγμάτευση!», προσθέτει η εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης και συμπληρώνει «θα δώσουμε τον αγώνα για αξιοπρεπείς όρους διαβίωσης για όλους τους ηλικιωμένους. Η αύξηση του ΦΠΑ για τις Μονάδες Φροντίδας Ηλικιωμένων πρέπει να αποσυρθεί άμεσα».