X

Κατέρρευσε τριώροφη πολυκατοικία στην Αττική

Στο έλεος των έντονων καιρικών φαινομένων και το Λεκανοπέδιο.Δεκάδες κλήσεις στην Πυροσβεστική. Πληροφορίες για μαθητή που παρασύρθηκε από τα ορμητικά νερά.

Ant1news

Σημαντικά προβλήματα έχει προκαλέσει η κακοκαιρία που πλήττει όλη τη χώρα και η οποία θα συνεχιστεί και αύριο.

Εκτός από τη Δυτική Πελοπόννησο που "βούλιαξε" από τις έντονες βροχοπτώσεις προβλήματα παρατηρούνται και στο Λεκανοπέδιο της Αττικής όπου απο τα ξημερώματα εκδηλώνονται καταιγίδες.

Ενας μαθητής παρασύρθηκε από την ισχυρή νεροποντή στην Πετρούπολη.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες που μετέδωσε η ΕΡΤ, ο μαθητής σφηνώθηκε κάτω από ένα αυτοκίνητο, όμως δεν κινδύνευσε η ζωή του.

Στο Καματερό, μια τριώροφη πολυκατοικία κατέρρευσε στο ρέμα της Εσχατιάς, στο ύψος της συμβολής της κοίτης του ρέματος με την οδό Κωστή Παλαμά.

 

Στην περιοχή έσπευσε κλιμάκιο της Περιφέρειας Αττικής και μηχανήματα, προκειμένου να απομακρυνθούν τα φερτά υλικά, καθώς υπάρχουν φόβοι για ανάσχεση της ροής και πλημμυρικά φαινόμενα, ενόψει της αναμενόμενης κλιμάκωσης της κακοκαιρίας.

 

Το κτίριο είχε εκκενωθεί από πέρσι, με ενέργειες της Περιφέρειας Αττικής η οποία είχε προβεί σε παρεμβάσεις υποστήριξης που όμως δεν κατάφεραν να κρατήσουν όρθιο το κτίριο.

Το πρωί ανεμοστρόβιλος έκανε την εμφάνισή του πάνω από τα Τουρκοβούνια και κινήθηκε για αρκετή ώρα στη γύρω περιοχή. (Δείτε το βίντεο)

Από τα ξημερώματα η Πυροσβεστική έχει δεχθεί 160 κλήσεις για αντλήσεις υδάτων, κοπές δένδρων και παροχές βοήθειας, σε εγκλωβισμένους οδηγούς.

 

Οι περισσότεροι απεγκλωβισμοί οδηγών ΙΧ έχουν γίνει κυρίως στην περιοχή των Λιοσίων. Τις πρώτες πρωινές ώρες, στην Ελευσίνα, η Πυροσβεστική απεγκλώβισε δύο επιβάτες από ΙΧ αυτοκίνητο, που είχε ακινητοποιηθεί, λόγω της νεροποντής.

Πλημμυρικά φαινόμενα παρουσιάστηκαν σε βασικούς οδικούς άξονες όπως η Χαμοστέρνας, η Φορμίωνος, και η περιφερειακή του Αιγάλεω ενώ συσσώρευση υδάτων παρουσιάστηκε  στον ανισόπεδο κόμβο της Καβάλας απέναντι από το ΚΤΕΛ και στην οδό Τσαλαβούτα.

Στη Δεκελείας στο δήμο Αχαρνών και στο Φάληρο παρενέβη η Πυροσβεστική για απεγκλωβισμούς από αυτοκίνητα.

Εκτός από την αίθουσα όπου διεξάγεται η δίκη της Χρυσής Αυγής η οποία πλημμύρισε και διακόπηκε η δίκη, πλημμυρικά φαινόμενα παρουσιάστηκαν σε σχολείο στη Λυκόβρυση.