X

Τα ΕΛΤΑ “μπαίνουν” στην αγορά ενέργειας

Από το Δεκέμβριο τα ΕΛΤΑ θα πωλούν ηλεκτρικό ρεύμα στους καταναλωτές σε όλη τη χώρα.

Ant1news



Της Φαίης Χρυσοχόου

Στην αγορά ηλεκτρικής ενέργειας μπαίνουν τους επόμενους μήνες τα Ελληνικά Ταχυδρομεία. ´Όπως ανακοίνωσε ο Πρόεδρος του ΔΣ και διευθύνων σύμβουλος των ΕΛΤΑ, Κωστής Μελαχροινός, τα Ελληνικά Ταχυδρομεία αναμένεται να πωλούν ρεύμα μέσα στο Δεκέμβριο, αποτελώντας έτσι έναν εναλλακτικό πάροχο ηλεκτρικής ενέργειας. 

«Τα ΕΛΤΑ θα είναι παρόντα στην απελευθερωμένη αγορά ηλεκτρικής ενέργειας ως πωλητές ηλεκτρικού ρεύματος», είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε πως «θα αγοράζουν και θα πουλάνε στους καταναλωτές σε όλη την Ελλάδα ρεύμα».

Ο φάκελος των ΕΛΤΑ για την σχετική αδειοδότηση έχει προγραμματιστεί να κατατεθεί στην Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας εντός του Νοεμβρίου, με στόχο την έγκρισή του μέχρι τα τέλη του ίδιου μήνα, ώστε τον Δεκέμβριο να είναι δυνατή η είσοδος των ΕΛΤΑ στην ελληνική αγορά ενέργειας.

Αξιοποιώντας την υπάρχουσα υποδομή του δικτύου των 1.500 καταστημάτων και ταχυδρομικών πρακτορείων, η παρέμβαση των Ελληνικών Ταχυδρομείων θα λειτουργήσει προς όφελος των καταναλωτών υποστηρίζει ο κ. Μελαχροινός, εξηγώντας ότι τα ΕΛΤΑ, στον ρόλο τους ως εναλλακτικός πάροχος ηλεκτρικής ενέργειας, θα παρέχουν ενιαίο τιμολόγιο σε ολόκληρη την επικράτεια, λειτουργώντας στο πλαίσιο του υγιούς ανταγωνισμού και με τιμή συμφέρουσα για τους πελάτες τους.