X

Darth Vader εναντίον… Πούτιν για τη δημαρχία της Οδησσού

“Star Wars” θυμίζει η προεκλογική εκστρατεία για τις τοπικές εκλογές στο ουκρανικό λιμάνι της Μαύρης Θάλασσας.

Ant1news

Υπό τους ήχους του «Star Wars»… ο Darth Vader περιδιαβαίνει τις συνοικίες της Οδησσού, ζητώντας την ψήφο των κατοίκων της ουκρανικής πόλης στις περιφερειακές εκλογές.

Έχοντας στο πλευρό του storm troopers, ακόμη και τον Chewbacca, ο εκκεντρικός υποψήφιος μοιράζει εξαγγελίες για «δωρεάν στέγη» στην περίπτωση που εκλεγεί. «Όταν αναλάβω τα καθήκοντά μου, προτεραιότητα μου θα είναι η παροχή δωρεάν στέγης σε όλους», δήλωσε στην κάμερα τηλεοπτικού συνεργείου του Reuters.

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο… Darth Vader βάζει υποψηφιότητα σε εκλογές στην Ουκρανία. Τον Μάρτιο του 2014 είχε ανακοινώσει την υποψηφιότητά του στις προεδρικές εκλογές, αλλά είχε απορριφθεί από την εκλογική επιτροπή. Ωστόσο, είχε δοκιμάσει την τύχη του -χωρίς επιτυχία- σε δημοτικές εκλογές στο Κίεβο και την Οδησσό.

 

Μεταξύ των αντιπάλων του είναι και ο… Πούτιν! Όχι ο Βλαντιμίρ Πούτιν, αλλά ένας συνεπώνυμος του Ρώσου προέδρου. «Αυτό είναι το αληθινό μου επώνυμο», λέει ο Γκεόργκι Πούτιν, συμπληρώνοντας ότι «φοβάμαι μην καταλήξω στο δικαστήριο της Χάγης».

Μία ομάδα πολιτών είχε την φαεινή ιδέα να ρίξει στην προεκλογική μάχη… μία πάπια! Ωστόσο, η υποψηφιότητά της απορρίφθηκε και έτσι δε θα συμπεριληφθεί στα ψηφοδέλτια.

Υπενθυμίζεται πως υποψήφια δήμαρχος Οδησσού είναι και η 21χρονη Βαλέρια Προκοπένκο, ένα αισθησιακό βίντεο της οποίας είδε πριν από λίγες ημέρες το φως της δημοσιότητας.