X

Ποιοι δήμοι κηρύχθηκαν σε κατάσταση Έκτακτης Ανάγκης

Η απόφαση ήταν αναγκαία για να αντιμετωπισθεί η δυσμενής κατάσταση που έχει δημιουργηθεί εξαιτίας των ακραίων καιρικών φαινομένων που έπληξαν τους δήμους.

Ant1news

Σε κατάσταση Έκτακτης Ανάγκης κήρυξε τους δήμους Αχαρνών, Αγίων Αναργύρων - Καματερού και Χαϊδαρίου, η Περιφέρεια Αττικής, μετά από σχετική εξουσιοδότηση της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας και ενέργειες της Περιφερειάρχη Αττικής Ρένας Δούρου και της Εντεταλμένης Περιφερειακής Συμβούλου για ζητήματα Πολιτικής Προστασίας, Ιωάννας Τσούπρα.

Η εν λόγω κήρυξη θα ισχύει για τρεις μήνες και ο συντονισμός ανατίθεται στους δήμους Αχαρνών, Αγίων Αναργύρων - Καματερού και Χαϊδαρίου.

Η Περιφέρεια Αττικής, την Παρασκευή, πρότεινε στη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, να κηρύξει τους τρεις δήμους σε κατάσταση Έκτακτης Ανάγκης, βάσει του ν. 3013/20012, του ν. 3852/2010 (Καλλικράτης) και του Γενικού Σχεδίου Πολιτικής Προστασίας «Ξενοκράτης». Τελικά, η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας εξουσιοδότησε, χθες, Σάββατο, την Περιφερειακή Αρχή, για την εφαρμογή της προβλεπόμενης νομοθεσίας.

Καθώς είχαν ήδη παρέλθει δύο 24ωρα από τα ακραία καιρικά φαινόμενα, η Περιφέρεια Αττικής έσπευσε να λάβει τη σχετική απόφαση προκειμένου να δρομολογηθούν αμέσως όλες οι απαραίτητες και προβλεπόμενες από το νόμο, ενέργειες.

Σε κατάσταση Έκτακτης Ανάγκης κηρύχθηκε η Ύδρα, καθώς σοβαρές καταστροφές προκάλεσε η καταιγίδα που ξέσπασε το πρωί της Παρασκευής. Σπίτια και καταστήματα στο λιμάνι της Ύδρας πλημμύρισαν και τα στενά σοκάκια έγιναν  χείμαρροι. Από τους ισχυρούς ανέμους, η θάλασσα κάλυψε όλη την ζώνη του λιμανιού, ενώ νεκρά ζώα, τραπέζια, καρέκλες και βαριά υλικά επέπλεαν στην λασπωμένη θάλασσα.