X

Κλειστά μέχρι νεωτέρας από σήμερα τα φαρμακεία

Σε απεργία διαρκείας, μέσω 24ωρων κυλιόμενων απεργιών, προχωρούν από σήμερα οι φαρμακοποιοί διαμαρτυρόμενοι για την υπό έκδοση υπουργική απόφαση.

Ant1news

Οι φαρμακοποιοί όλης της χώρας κατεβάζουν σήμερα ρολά στα φαρμακεία τους, αντιδρώντας στην υπό έκδοση υπουργική απόφαση μέσω της οποίας προωθούνται αλλαγές στο ιδιοκτησιακό καθεστώς λειτουργίας των φαρμακείων, για την οποία υποστηρίζουν ότι, «καταλύει τη φαρμακευτική περίθαλψη προς όφελος των οικονομικών συμφερόντων και σε βάρος της Υγείας του ελληνικού λαού».

Ο πρόεδρος του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου, Κωνσταντίνος Λουράντος, σε διαδοχικές του δηλώσεις στα ΜΜΕ υποστηρίζει ότι ο αγώνας του κλάδου θα δοθεί μέχρι τέλους αφού έτσι κι αλλιώς μετά από τις αλλαγές που προωθεί η κυβέρνηση τα φαρμακεία οδηγούνται σε κλείσιμο.

Οι φαρμακοποιοί έχουν επιλέξει τις διαδοχικές κυλιόμενες 24ωρες απεργίες, οι οποίες όμως ουσιαστικά θα λάβουν την μορφή απεργίας διαρκείας στην οποία βάση νόμου δεν μπορούν να προχωρήσουν.

Οι φαρμακοποιοί των συλλόγων Αττικής και Πειραιά θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Υγείας, στη 1 το μεσημέρι.

Κατά τη διάρκεια των απεργιακών κινητοποιήσεων οι πολίτες θα εξυπηρετούνται από τα εφημερεύοντα και διανυκτερεύοντα φαρμακεία.