X

Οι τρομοκρατικές επιθέσεις της ακραίας ομάδας «Ε» (Βίντεο)

Οι επιθέσεις που ετοίμαζαν, η ακραία ιδεολογία τους και ο τρόπος σύλληψής της ομάδας που «υπέγραφε» τις ενέργειές της.

Ant1news

Εκρηκτικούς μηχανισμούς στην Περιφέρεια Μεσσηνίας, στο Δημαρχείο και στο Δικαστικό Μέγαρο της Καλαμάτας σκόπευαν να τοποθετήσουν τα μέλη της ομάδας «Ε».

Πρόκειται για ομάδα με ακραία ιδεολογία, η οποία αρνείται τους θεσμούς και τις Αρχές κι έχει ως δόγμα της τη θεότητα του Δία.

Η πρώτη σύλληψη ήταν αυτή του 52χρονου ηλεκτρονικού, ακολούθως τριών ανδρών από τη Δράμα και στη συνέχεια ενός 25χρονου πρώην Ειδικού Φρουρού, από τον Πολύγυρο Χαλκιδικής. Στα σπίτια των υπόπτων εντοπίστηκαν εκρηκτικοί μηχανισμοί, οι οποίοι επρόκειτο να τοποθετηθούν άμεσα στους στόχους.

Η πρώτη έκρηξη σημειώθηκε τα ξημερώματα της Παρασκευής στον προαύλιο χώρο του κτηρίου της Τράπεζας της Ελλάδας στην Καλαμάτα. Τα θραύσματα έσπασαν την τζαμαρία της πολυκατοικίας απέναντι.

 

 

 

Μετά από δύο ώρες εξερράγη ένας δεύτερος αυτοσχέδιος μηχανισμός, αυτήν τη φορά στο άγαλμα του Κωνσταντίνου Παλαιολόγου, στον Μυστρά της Λακωνίας. Η έκρηξη δεν προκάλεσε μεγάλες ζημιές, όμως έσπασε το χέρι του αγάλματος.

 

 

 

 

 

Τα μέλη της συγκεκριμένης ομάδας υπογράφουν με το Δελφικό «Ε», μάχονται κατά του Χριστιανισμού και της Ορθοδοξίας και πιστεύουν στον Δία. Η ομάδα «ζυμώνεται» τα τελευταία έξι χρόνια.

Οι πέντε συλληφθέντες δήλωσαν ότι είναι μέλη της ομάδας και ότι αυτός ήταν ο λόγος για τον οποίο υπέγραψαν με το «Ε» τις επιθέσεις τους.

 

Το σήμα τους, το Δελφικό «Ε», απεικονίζει δύο ανάστροφα «Ε», τα οποία «ενώνουν» τα τέσσερα σημεία του ορίζοντα, συμβολίζοντας την απόλυτη θεότητα του Δία, τον οποίο αποδέχονται ως τον μόνο Θεό τους. Αρνούνται όλες τις Αρχές και είναι κατά των πάντων, όπως κατά της στράτευσης, της Αστυνομίας και κάθε πολιτικής Αρχής και Εξουσίας. Παρά το ότι αναπροσδιορίζονται ως πατριώτες, αποστρέφονται τις θέσεις της Χρυσής Αυγής, τα μέλη της οποίας θεωρούν «κατευθυνόμενα».

Οι αρχές έφτασαν γρήγορα στη σύλληψή τους, εκμεταλλευόμενοι το υλικό των καμερών ασφαλείας της Τράπεζας της Ελλάδας. Εκτός του οπτικού υλικού, όμως, μάρτυρες έδωσαν πληροφορίες για ένα όχημα, με το οποίο διέφυγαν οι δράστες, το οποίο είχε πινακίδες άλλου οχήματος.

Οι συλληφθέντες δεν είχαν απασχολήσει τις αρχές ποτέ πριν, ωστόσο, κλιμάκιο της Ασφάλειας έφτασε στην Καλαμάτα, ώστε να εξακριβώσει τυχόν εμπλοκής τους σε άλλες ενέργειες.

 

Εκτός των αυτοσχέδιων μηχανισμών που εντοπίστηκε στα σπίτια τους, είχαν μαζί τους εξοπλισμό ορεινής διαβίωσης και επιπλέον εκρηκτικούς μηχανισμούς. Η σύλληψή τους έγινε σε ορεινή περιοχή, όπου σκόπευαν να διανυκτερεύσουν.

Στην απολογία τους παραδέχτηκαν τους τρεις επίδοξους στόχους τους.

 

Στο σπίτι του 52χρονου στην Καλαμάτα εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν μαχαίρια – ένα εκ των οποίων με το έμβλημα «Ε» - κυνηγετικά όπλα, φυσίγγια, τσεκούρι, τόξο, ασύρματος και κάνναβη.

Οι συλληφθέντες κρατούνται ενώ αναμένεται να σχηματιστεί σε βάρος τους δικογραφία και να παραπεμφθούν στον Εισαγγελέα.