X

Μήνυση Χριστόδουλου Ξηρού για βασανισμό στις φυλακές Νιγρίτας

Καταγγέλλει τον βασανισμό του στις φυλακές Νιγρίτας και κάνει λόγο για εξευτελιστική συμπεριφορά εναντίον του.

Ant1news



Την άσκηση ποινικής δίωξης σε βάρος του εποπτεύοντος εισαγγελέα των φυλακών Νιγρίτας, του διευθυντή και του αρχιφύλακα των φυλακών, ζητάει ο Χριστόδουλος Ξηρός, με μηνυτήρια αναφορά που κατέθεσε εναντίον τους.

Στη μήνυση που υπέβαλε, ο Χριστόδουλος Ξηρός καταγγέλλει τον βασανισμό του και την εξευτελιστική συμπεριφορά από την πλευρά των οργάνων της πολιτείας και υποστηρίζει ότι λόγω αυτής της συμπεριφοράς αντιμετωπίζει «ψυχωσικά προβλήματα», καταθλιπτική συμπεριφορά και έλλειψη αντίληψης της πραγματικότητας.

Ο ίδιος αναφέρει ότι από την πρώτη στιγμή της κράτησής του τέθηκε σε καθεστώς απομόνωσης. «Προαυλιζόμουν μόνος καθημερινά, χωρίς την παραμικρή επικοινωνία, ακόμη και το φαγητό μού το άφηναν έξω από την πόρτα του κελιού μου, με αποτέλεσμα να παρουσιάσω σοβαρές ψυχικές διαταραχές και φοβίες για τη ζωή μου, άρνηση να φάω ή να πιω οτιδήποτε», λέει ο Χρ. Ξηρός.

Αναφερόμενος, δε, στον διευθυντή των φυλακών Νιγρίτας, υποστηρίζει ότι του συμπεριφέρεται εξευτελιστικά. Όπως γράφει στην αναφορά του, ο διευθυντής των φυλακών τού μιλάει με εξευτελιστικό και απαξιωτικό ύφος, λέγοντάς του, μεταξύ άλλων: «Με αυτά που έχεις κάνει και λίγα έχεις πάθει, εκεί να ψοφήσεις μόνος σου στο κελί σου».