X

Νέο ραντεβού με τα τεχνικά κλιμάκια των δανειστών

Ποιόν συνάντησαν από ελληνικής πλευράς, τι συζήτησαν και πως συνδέεται η επαφή τους με τα νομοσχέδια για τράπεζες και προαπαιτούμενα.

Ant1news

Του Νίκου Ρογκάκου

Νέα συνάντηση εκπροσώπων της Κυβέρνησης με τεχνικά κλιμάκια των δανειστών, στο κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας όπου διαμένουν οι τεχνοκράτες των θεσμών έγινε, σύμφωνα με πληροφορίες το απόγευμα της Τρίτης κι ενώ η Κυβέρνηση αναζητά λύσεις σε ανοιχτά μέτωπα όπως ο ΦΠΑ και τα κόκκινα δάνεια.

Οι τεχνοκράτες  εθεάθησαν αργά το απόγευμα στο ξενοδοχείο «Χίλτον», στο οποίο συναντήθηκαν για λογαριασμό της Κυβέρνησης με τον Γκλεν Κιμ, τον Κορεάτη σύμβουλο του Υπουργού Οικονομικών, Ευκλείδη Τσακαλώτου.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, οι διαβουλεύσεις που γίνονται αφορούν τα νομοσχέδια που θα κατατεθούν από την Κυβέρνηση την Πέμπτη και τα οποία θα αφορούν την ανακεφαλαιοποίηση του τραπεζικού συστήματος και τις εκκρεμότητες από τα προαπαιτούμενα του Αυγούστου και του Σεπτεμβρίου.

Το συμπληρωματικό πολυνομοσχέδιο θα περιέχει διατάξεις που αφορούν:

  • Τα ενεργειακά, που έχουν μείνει "ανοιχτά"
  • Την εξαίρεση της παράκτιας ζώνης των Λιπασμάτων Δραπετσώνας από τη νέα Σύμβαση Παραχώρησης του ΟΛΠ
  •  Διορθωτικές διατάξεις που ζήτησε η τρόικα από τα «ορόσημα» Αυγούστου-Σεπτεμβρίου.

Στόχος είναι να καλυφθεί ακόμη ένα μέρος από τα 48 προαπαιτούμενα που οδηγούν στην εκταμίευση της υπο-δόσης των 2 δις ευρώ.