X

Ο Πάνος Καμμένος τίμησε τον υπουργό Άμυνας της Κύπρου

Διαμνημόνευση Αστέρα Αξίας και Τιμής στον Χριστόφορο Φωκαΐδη για τις εξαίρετες ενέργειες και πράξεις του για την προάσπιση του Ενιαίου Αμυντικού Δόγματος μεταξύ Ελλάδος και Κύπρου.

Ant1news

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος απένειμε τη Διαμνημόνευση Αστέρα Αξίας και Τιμής στον υπουργό Άμυνας της Κυπριακής Δημοκρατίας Χριστόφορο Φωκαΐδη, κατά την επίσκεψη του Υπουργού Άμυνας της Κυπριακής Δημοκρατίας στη Θεσσαλονίκη για την Εθνική Επέτειο της 28ης Οκτωβρίου.

Η Διαμνημόνευση Αστέρα Αξίας και Τιμής απονέμεται στον υπουργό Άμυνας της Κυπριακής Δημοκρατίας ύστερα από εισήγηση του Πάνου Καμμένου στο Συμβούλιο Άμυνας για τις «εξαίρετες ενέργειες και πράξεις του, που αποβαίνουν επ’ ωφελεία της προασπίσεως του Ενιαίου Αμυντικού Δόγματος μεταξύ Ελλάδος και Κύπρου».

"Ενωμένος ο ελληνικός λαός, οι Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας στην εθνική μας εορτή στείλαμε το μήνυμα της εθνικής κυριαρχίας. Οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις είναι έτοιμες να αντιμετωπίσουν κάθε απειλή. Οι αξιωματικοί, οι ανθυπασπιστές, οι υπαξιωματικοί, οι στρατιώτες, έχουν υψηλό ηθικό, ετοιμότητα και εκπαίδευση", δήλωσε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος, αμέσως μετά την ολοκλήρωση της στρατιωτικής παρέλασης στη Θεσσαλονίκη.

Από την πλευρά του ο υπουργός Άμυνας της Κύπρου ευχαρίστησε τον κ. Καμμένο για την πρόσκληση στους Κύπριους ανάπηρους πολέμου και σημείωσε: "Είμαστε εδώ ύστερα από πρόσκληση του υπουργού να τιμήσουμε τη μεγάλη εθνική επέτειο της 28ης Οκτωβρίου, να τιμήσουμε την επέτειο της εθνικής εποποιίας του ΄40 που κατέδειξε σε όλη την ανθρωπότητα ότι οι Έλληνες προτάσσοντας το αθάνατο περήφανο πνεύμα της ελευθερίας, αλλά και τη δύναμη της ελπίδας κατάφεραν να αλλάξουν τον ρουν της ιστορίας".