X

Συγκλονίζουν οι εικόνες από τη διάσωση παιδιών στο Αιγαίο

Σοκάρει ο απολογισμός από τα ναυάγια στα ανοικτά της Λέσβου και της Σάμου. Αγωνιώδεις προσπάθειες γιατρών και εθελοντών για να σώσουν ανθρώπινες ζωές.

Ant1news

Στους 10 ανεβαίνουν οι νεκροί του ναυαγίου ανοικτά της Εφταλούς, στη βόρεια Λέσβο, ενώ συνολικά ο αριθμός των θυμάτων από τα ναυάγια της 28ης Οκτωβρίου σε Λέσβο, Σάμο και Αγαθονήσι ανέρχεται σε 16, εκ των οποίων τα 11 παιδιά.

Το απόγευμα της Πέμπτης, σε ακτή νότια της Μήθυμνας από κλιμάκιο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας περισυλλέγη η σορός άλλου ενός μετανάστη, ενώ στη θάλασσα, ανοικτά της περιοχής όπου σημειώθηκε το ναυάγιο, από σκάφος του Λιμενικού Σώματος περισυλλέγη η σορός μιας γυναίκας.

Να θυμίσουμε ότι σήμερα το μεσημέρι περισυλλέγησαν οι σοροί δυο παιδιών ηλικίας περίπου τριών ετών, ένα αγοράκι και ένα κοριτσάκι ,και δυο ενηλίκων, ενός άνδρα και μιας γυναίκας.

Χθες από τη θάλασσα ανασύρθηκαν τρείς σοροί, δυο αγοριών ηλικίας περίπου έξι και ενός έτους και ενός ενήλικα. Κατά τη διάρκεια της νύκτας, επίσης, κατέληξε στο Νοσοκομείο όπου είχε μεταφερθεί και νοσηλευόταν άλλο ένα μικρό κορίτσι.

 

 

Ας σημειωθεί ότι στην παιδιατρική κλινική του Νοσοκομείου Μυτιλήνης νοσηλεύονται 15 παιδιά, ενώ άλλα τρία μεταφέρθηκαν με ειδική πτήση C130 σε ειδική παιδιατρική ΜΕΘ σε νοσοκομείο της Αθήνας.

 

Οι διασωθέντες ναυαγοί ανέρχονται σε 242, ενώ άγνωστος παραμένει ο αριθμός των αγνοουμένων.

 

 

Στις ακτές των ελληνικών νησιών γράφεται, χωρίς υπερβολή, ένα έπος αλτρουϊσμού απο εθελοντές και γιατρούς, στην προσπάθειά τους να κρατήσουν στη ζωή τους θαλασσοδαρμένους, ενώ οι συγκλονιστικές εικόνες κάνουν το γύρο του κόσμου μέσω των διεθνών ειδησεογραφικών δικτύων.