X

Το μετρό της Αθήνας στα 10 καλύτερα του κόσμου

Διεθνής διάκριση για το μετρό της ελληνικής πρωτεύουσας από αμερικανικό ταξιδιωτικό οδηγό.

Ant1news

Της Φαίης Χρυσοχόου

Στα 10 καλύτερα του κόσμου συγκαταλέγεται μετρό της Αθήνας από τον αμερικανικό ταξιδιωτικό οδηγό Frommer’ s λόγω της έκθεσης αρχαιολογικών ευρημάτων και σύγχρονων έργων τέχνης σε πολλούς του σταθμούς. Μάλιστα, συστήνει ενθέρμως σε όσους φθάνουν στην Αθήνα να τους επισκεφθούν.

Με αφορμή τη συγκεκριμένη αναγνώριση, η ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ θέλησε για μία ακόμα φορά να υπογραμμίσει την προσήλωσή της στην ανάδειξη των αρχαιολογικών ευρημάτων και στους σταθμούς του μετρό της Θεσσαλονίκης. Τα αρχαιολογικά ευρήματα της Θεσσαλονίκης πρόκειται μάλιστα να αναδειχθούν κατά τρόπο μοναδικό σε παγκόσμιο επίπεδο, σύμφωνα με το σχεδιασμό της εταιρείας και να αποτελέσουν πόλο έλξης για τη μοναδικότητα παρουσίασης και προβολής τους. Μάλιστα πολλοί από τους σταθμούς του μετρό Θεσσαλονίκης, θα αποτελούν πρότυπα μουσεία.

Εκτός από την ανάδειξη των αρχαιολογικών ευρημάτων η ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ θα πλαισιώσει τους σταθμούς με έργα τέχνης που θα φιλοτεχνηθούν ειδικά για τους συγκεκριμένους σταθμούς και θα αναφέρονται στην πολιτιστική κληρονομιά της κάθε περιοχής. Για το λόγο αυτό το επόμενο διάστημα η ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ προγραμματίζει συνεργασία με τους τοπικούς φορείς για τα θέματα αισθητικής πλαισίωσης των σταθμών του μετρό.