X

Συνετρίβη αεροπλάνο με πάνω από 200 επιβαίνοντες

Το αεροπλάνο κατέπεσε σε ορεινή περιοχή στο Σινά. Δεκαεπτά παιδιά ανάμεσα στους επιβάτες. 'Κανένας επιζών' λένε οι αρχές. Εθνικό πένθος κήρυξε ο Πούτιν.

Ant1news

Αεροπορική τραγωδία στην Αίγυπτο! Ρωσικό αεροπλάνο με περισσότερους από 200 επιβαίνοντες – ανάμεσά τους 17 παιδιά - συνετρίβη στο κεντρικό Σινά.

Το Airbus A-321 της ρωσικής αεροπορικής εταιρείας Kogalymavia είχε αναχωρήσει από το Σαρμ Ελ Σέιχ της Αιγύπτου με προορισμό την Αγία Πετρούπολη. Εικοσι πέντε λεπτά μετά την απογείωσή του κι ενώ πετούσε σε ύψος 31.000 ποδιών χάθηκε από τα ραντάρ.

Λίγο αργότερα έγινε γνωστό πως το αεροσκάφος στο οποίο επέβαιναν 224 άνθρωποι, συνετρίβη σε απομονωμένη ορεινή περιοχή του κεντρικού Σινά.

Σωστικά συνεργεία εντόπισαν τα συντρίμμια του αεροπλάνου στην περιοχή Χασάνα, νότια του Αρίς, στο Σινά.

Πηγές της αιγυπτιακής ασφάλειας σημείωσαν ότι δεν υπάρχει καμία ένδειξη ότι το αεροπλάνο κατερρίφθη. Ισλαμιστές μαχητές δραστηριοποιούνται σε κάποιες περιοχές του Σινά.

 

Το αεροσκάφος καταστράφηκε ολοσχερώς, δήλωσε αξιωματούχος της αιγυπτιακής ασφαλείας.

 

Το αεροπλάνο κατέπεσε σε ορεινή περιοχή στο κεντρικό Σινά και οι κακές καιρικές συνθήκες είχαν καταστήσει δύσκολη την πρόσβαση των σωστικών συνεργείων στον τόπο του δυστυχήματος.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, που επικαλείται αξιωματούχο των αιγυπτιακών αρχών που βρίσκεται στο σημείο της συντριβής, φωνές παγιδευμένων επιβατών ακούγονταν από ένα τμήμα του αεροσκάφους.

«Υπάρχει ένα άλλο τμήμα του αεροσκάφους, με επιβάτες μέσα, και οι διασώστες προσπαθούν ακόμη να μπουν σε αυτό. Ελπίζουμε ότι θα βρούμε επιζώντες, ιδίως επειδή ακούστηκαν βογκητά από μέσα», είπε ο αξιωματούχος.

 

Άλλοι αξιωματούχοι, που μίλησαν στο Γαλλικό Πρακτορείο, είπαν ότι ανασύρθηκαν από τα συντρίμμια τα πρώτα "θύματα", χωρίς να διευκρινίζεται ωστόσο αν πρόκειται για νεκρούς ή για τραυματίες. Ωστόσο, ένας Αιγύπτιος αξιωματικός είπε ότι το αεροσκάφος κόπηκε στα δύο και έχουν εντοπιστεί μέχρι στιγμής τουλάχιστον 5 νεκρά παιδιά καθώς και επιβάτες, νεκροί, δεμένοι ακόμη με τις ζώνες στα καθίσματά τους.

Οπως μεταδίδει το BBC, οι αιγυπτιακές αχρές ανέφεραν οτι δεν υπάρχει κανένας επιζών, κάτι όμως που δεν μπορούν να πιστέψουν οι συγγενείς που βρίσκονται στο αεροδρόμιο Πούλκοβο της Αγίας Πετρούπολης, όπου επρόκειτο να προσγειωθεί το Airbus.

 

Ο Πρόεδρος Πούτιν κήρυξε εθνικό πένθος για αύριο, 1η Νοεμβρίου και εξέφρασε "τα βαθύτατα συλλυπητήριά του" στους οικείους των θυμάτων.