X

Αισιοδοξία Καραβία για την ανακεφαλαιοποίηση της Eurobank

Σε υφιστάμενους μετόχους και προσέλκυση υψηλής ποιότητας επενδυτικών κεφαλαίων στρέφεται η Τράπεζα. Οι επόμενοι στόχοι της Διοίκησης.

Ant1news

Την αισιοδοξία του για την πορεία ανακεφαλαιοποίησης της Eurobank, μέσω ιδιωτικών κεφαλαίων, εκφράζει ο Διευθύνων Σύμβουλος της Τράπεζας, Φωκίων Καραβίας, στον απόηχο των αποτελεσμάτων των stress test της ΕΚΤ. Νωρίτερα, ανάλογο κλίμα είχαν εκπέμψει κύκλοι της Eurobank που έκαναν λόγο για επιτυχία στα stress test.

Όπως σημειώνει ο επικεφαλής της Eurobank «η αξιολόγηση των ελληνικών τραπεζών από τον SSM/ΕΚΤ ανέδειξε την Eurobank ως εκείνη με τις μικρότερες και απολύτως διαχειρίσιμες κεφαλαιακές ανάγκες στο δυσμενές σενάριο των stress tests. Από αυτήν τη θετική αφετηρία ξεκινάμε την προσπάθεια για την πλήρη κεφαλαιακή θωράκιση της Τράπεζας, με την υποστήριξη υφιστάμενων μετόχων μας  αλλά και με την προσέλκυση και άλλων υψηλής ποιότητας ιδιωτικών επενδυτικών κεφαλαίων. Είμαστε πεπεισμένοι ότι, παρά τις αβεβαιότητες, η προσπάθεια αυτή  θα στεφθεί με απόλυτη επιτυχία».

Στην δήλωση του ο κ. Καραβίας υπογραμμίζει ότι «η εντυπωσιακή βελτίωση της σχετικής θέσης της Τράπεζας έναντι των προηγούμενων αντίστοιχων stress tests του 2013 και του 2014 επιβεβαιώνει την ορθότητα του ευρύτερου  στρατηγικού σχεδιασμού που εφαρμόζουμε  με συνέπεια στην Ελλάδα και στις διεθνείς μας δραστηριότητες για τη διαχείριση  της κρίσης της ελληνικής οικονομίας», συμπληρώνοντας ότι «το αποτέλεσμα πιστώνεται στους εργαζομένους και τα στελέχη της Eurobank, στους πελάτες και τους μετόχους μας, που στήριξαν την Τράπεζα και πίστεψαν στις προοπτικές της ακόμη και όταν η συγκυρία δεν ήταν θετική».

Αναφερόμενους στους επόμενους στόχους, ο Φωκίων Καραβίας σημειώνει ότι «με την ολοκλήρωση της ανακεφαλαιοποίησης, θα δημιουργηθούν οι κατάλληλες συνθήκες, ώστε  το τραπεζικό σύστημα να μπορεί πλέον να προχωρήσει απερίσπαστο στη χρηματοδότηση  νοικοκυριών, επιχειρήσεων και της οικονομίας», προσθέτοντας ότι «στόχος μας είναι να καταστήσουμε την Eurobank την αποτελεσματική, καινοτόμο και πελατοκεντρική ιδιωτική ελληνική τράπεζα που θα πρωταγωνιστήσει στην επιστροφή της ελληνικής οικονομίας στην ανάπτυξη, βασισμένη στις σχέσεις εμπιστοσύνης με τους πελάτες μας και τους εργαζόμενους».