X

Συγκλονιστικό βίντεο από την Μυτιλήνη: Η θάλασσα ξεβράζει πτώματα

Δεν έχει τέλος η τραγωδία στη Λέσβο, όπου κάτω από αντίξοες καιρικά συνθήκες, φτάνουν κατά εκατοντάδες οι πρόσφυγες από τα τουρκικά παράλια.

Ant1news

Συναγερμός σήμανε το πρωί του Σαββάτου στις Αρχές, όταν εντοπίστηκαν τρία σκάφη με πρόσφυγες στα ανοιχτά.

Δυνάμεις του Λιμενικού, της Frontex (με πλωτό και ελικόπτερο) και εθελοντές, μαζί με τους ψαράδες, βγήκαν στα ανοιχτά, προκειμένου να προλάβουν ένα ακόμα ναυάγιο.

Παρά τις προσπάθειες, ένα από τα τρία σκάφη βυθίστηκε, σύμφωνα με το lesvospost.gr, με αποτέλεσμα να αγνοούνται τουλάχιστον δύο άνθρωποι. Στα τρία σκάφη επέβαινε άγνωστος αριθμός ανθρώπων και μεγάλος αριθμός παιδιών.

Στην περιοχή η θερμοκρασία είναι πολύ χαμηλή, ενώ οι άνεμοι πνέουν θυελλώδεις, φτάνοντας σε ένταση τα 9 μποφόρ.

Κι όλα αυτά μόνο λίγες ώρες μετά τα ναυάγια σε Κάλυμνο και Ρόδο που στοίχισαν τη ζωή σε 22 ανθρώπους, ανάμεσα στους οποίους 13 παιδιά.

Στην περιοχή τις τελευταίες μέρες σημειώνονται αλλεπάλληλα ναυάγια, με αποτέλεσμα πολλούς θανάτους, αλλά και πολλούς αγνοούμενους. Η κατάσταση είναι τραγική, με τη θάλασσα να ξεβράζει συνεχώς πτώματα, ακόμα και μικρών παιδιών. Για το λόγο αυτόν σήμερα, οι κάτοικοι του νησιού θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση διαμαρτυρίας, στις 19:00.

Εν τω μεταξύ, δύο πλοία με συνολικά 2.682 πρόσφυγες έφτασαν σήμερα το πρωί στο λιμάνι του Πειραιά. Συγκεκριμένα το πλοίο «Μπλου Σταρ Πάτμος» μετέφερε 1.990 πρόσφυγες από τη Μυτιλήνη και το πλοίο «Νήσος Ρόδος» 692 από Χίο και Μυτιλήνη.

Αβραμόπουλος: Crash test για την Ευρώπη το προσφυγικό

«Η προσφυγική κρίση είναι καταλύτης για "περισσότερα". Είναι ένα crash test για την Ευρώπη. Μια δοκιμασία για την αξιοπιστία των αρχών μας και τις δυνατότητες των θεσμών μας», τονίζει ο επίτροπος αρμόδιος για τη Μεταναστευτική Πολιτική Δημήτρης Αβραμόπουλος, σε δηλώσεις του στην εφημερίδα "Αγορά", επισημαίνοντας ότι «οι περιστάσεις απαιτούν γρήγορες και ριζικές αποφάσεις εκ μέρους των κρατών-μελών σε συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή που συνεχίζει να προτείνει λύσεις».

«Δεν μας επιτρέπεται να αποτύχουμε» τονίζει ο Έλληνας επίτροπος, συμπληρώνοντας πως το "κλειδί" για την αντιμετώπιση του προσφυγικού/μεταναστευτικού είναι η εφαρμογή όσων έχουν συμφωνηθεί. «Χρειάζεται περισσότερη συνεργασία, περισσότερη αλληλεγγύη και περισσότερη υπευθυνότητα. Τώρα χρειάζεται να δράσουμε. Τώρα η εφαρμογή στην πράξη είναι το "κλειδί"», σημειώνει ο κ. Αβραμόπουλος

Επίθεση ΠΑΣΟΚ στον Αλέξη Τσίπρα

Με ανακοίνωσή του το ΠΑΣΟΚ εξαπέλυσε επίθεση στον Πρωθυπουργό, για τη χθεσινή τοποθέτησή του στη Βουλή, με θέμα το Προσφυγικό. «Ο Πρωθυπουργός θέλει να εκφράσει το νέο χωρίς στοιχειώδεις γνώσεις, με κροκοδείλια δάκρυα, με τσιτάτα και «μαργαριτάρια», χωρίς συναίσθημα» αναφέρεται στην ανακοίνωση, που κλείνει: «Δεν μπορεί να εκφράσει ούτε την οδύνη του για τα παιδιά που χάνονται».