X

Νέα τραγωδία στο Αιγαίο

Έντεκα νεκροί στη Σάμο, ανάμεσά τους 6 παιδιά. Δύο νεκροί στο Φαρμακονήσι. Μακραίνει ο κατάλογος των θυμάτων στη Λέσβο.

Ant1news

Νέα τραγωδία στο Αιγαίο με δύο ναυάγια που σημειώθηκαν με διαφορά λίγων ωρών.

Στη Σάμο 11 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους όταν σκάφος 6 μέτρων με περίπου 25 πρόσφυγες, προερχόμενο από τα τουρικά παράλια άρχισε να μπάζει νερά και βυθίστηκε.

Το νέο τραγικό περιστατικό σημειώθηκε στην περιοχή Γαλάζιο της Σάμου. Ανάμεσα στους νεκρούς είναι 4 βρέβη και δύο παιδιά. Αλλοι 15 άνθρωποι διασώθηκαν.

Σύμφωνα με πληροφορίες τα παιδιά βρίσκονταν μέσα στην καμπίνα του σκάφους και εγκλωβίστηκαν όταν αυτό άρχισε να βυθίζεται.

Λίγες ώρες αργότερα ένα νέο ναυάγιο σημειώθηκε ανοιχτά του Φαρμακονησίου. Μέχρι στιγμής ο απολογισμός είναι δυο νεκροί και τρεις διασωθέντες .

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ένας από τους διασωθέντες ανέφερε στους διασώστες ότι το ναυάγιο προκλήθηκε μισή ώρα αφότου το σκάφος απέπλευσε από τις Τουρκικές ακτές με 15 πρόσφυγες. Οι έρευνες για τον εντοπισμό των 10 αγνοουμένων συνεχίζονται ενώ οι άνεμοι που πνέουν στην πειοχή φτάνουν τα έξι μποφόρ.

Την ίδια ώρα, στη Λέσβο, εντοπίστηκαν άλλοι πέντε σοροί προσφύγων, εκ των οποίων οι τρεις ανήκουν σε παιδιά. Ένας άντρας και ένα παιδί ξεβράστηκαν νεκροί σε παραλία κοντά στη Σκάλα Συκαμνιάς και μία γυναίκα με ένα μικρό κοριτσάκι βρέθηκαν στην παραλία της Εφταλούς. Η σορός ενός παιδιού εντοπίστηκε σε δύσβατη περιοχή κοντά στο Σκαλοχώρι.

Μέχρι στιγμής δεν έχει διευκρινιστεί αν πρόκειται για θύματα ναυαγίου που σημειώθηκε κατα τη διάρκεια της νύχτας ή αν πρόκειται για θύματα του ναυαγίου της 28ης Οκτωρβίου.

Στη Ρόδο, βρίσκεται σε εξέλιξη μεγάλη επιχείρηση για την ασφαλή αποβίβαση 150-200 προσφύγων που επέβαιναν σε σκάφος το οποίο ακινητοποιήθηκε σε απόσταση 30 περίπου μέτρων από τα επικίνδυνα βράχια στην πόλη της Ρόδου,

Στο μεταξύ, άλλοι 3.337 πρόσφυγες θα βρίσκονται από σήμερα στην Αττική.  Ηδη, στο λιμάνι του Πειραιά κατέπλευσε το «Νήσος Ρόδος» με 842 πρόσφυγες από Χίο και Μυτιλήνη ενώ αργότερα αναμένεται το  «Ελευθέριος Βενιζέλος» που μεταφέρει 2.495 πρόσφυγες από τη Μυτιλήνη.