X

Μητροπολίτης Μυτιλήνης: Δεν έχουμε πού να θάψουμε τους νεκρούς πρόσφυγες

Σε ειδικό κοντέινερ με ψύξη μπαίνουν οι σοροί μεταναστών καθώς δεν υπάρχει άλλος χώρος στο κοιμητήριο του νησιού. Το ίδιο πρόβλημα αντιμετωπίζει και η Σάμος.

Ant1news

Για έλλειψη χώρου ταφής των προσφύγων που χάνουν τη ζωή τους στο Αιγαίο έκανε λόγο ο Μητροπολίτης Μυτιλήνης, Ερεσού και Πλωμαρίου Ιάκωβος.

Όπως είπε στο Mega οι σοροί των προσφύγων στοιβάζονται κοντέινερ-ψυγείο, καθώς το νεκροτομείο είναι γεμάτο.

O Σεβασμιώτατος πρόσθεσε ότι στο κοιμητήριο του νησιού δεν υπάρχει χώρος ταφής και αυτή την ώρα οι σοροί προσφύγων που δεν έχουν ταφεί ξεπερνούν τις 20-25.

Όπως είπε, γίνεται προσπάθεια σε συνεργασία με τον δήμο και τον διοικητή του νοσοκομείου, να δοθεί μέρος δύο στρεμμάτων του κτήματος που είναι δίπλα στο κοιμητήριο, συνολικής έκτασης 15 στρεμμάτων.

Ωστόσο, εξήγησε ότι το κτήμα ανήκει «σε κληροδότημα του νοσοκομείου» και αν ακολουθηθούν οι προβλεπόμενες από το νόμο διαδικασίες θα χρειαστούν 2 με 3 χρόνια μέχρι να αποδεσμευτεί.

Το ίδιο πρόβλημα αντιμετωπίζει και η Σάμος με το Δήμο να ψάχνει χώρο για την ταφή των νεκρών προσφύγων.

Σύμφωνα με το samostimes.gr τις τελευταίες ημέρες περίπου 30 σοροί προσφύγων δεν έχουν ταφεί, καθώς δεν υπάρχει χώρος εντός του κοιμητηρίου.

Για το θέμα συναντήθηκε τη Δευτέρα ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, Κώστας Αμυρσώνης με την εισαγγελέα Σάμου προκειμένου να βρεθεί λύση.