X

Φίλια πυρά… κατά Φίλη

Πολλοί βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, σχολίασαν με καυστικό τρόπο τις δηλώσεις Φίλη για τη γενοκτονία των Ποντίων.

Ant1news

Στο στόχαστρο ακόμη και βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ μπήκαν οι δηλώσεις Φίλη για τη Γενοκτονία των Ποντίων με τον Αλέξανδρο Τριανταφυλλίδη να κουνά στη Βουλή τη «Μαύρη Βίβλο» της Γενοκτονίας, καλώντας όλοι όσοι την αμφισβητούν, να τη διαβάσουν.

Στην επιτροπή για τον Ελληνισμό της Διασποράς, εκτός από τον πρόεδρο της Αλέξανδρο Τριανταφυλλίδη, τον υπουργό Παιδείας «άδειασαν» κι άλλοι σύντροφοί του. Ο Ανδρέας Μιχαηλίδης τόνισε πως «η εξόντωση Ποντίων έγινε μέσα σε μεθοδευμένο και συντονισμένο πλαίσιο και ως εκ τούτου συνιστά γενοκτονία», ενώ η Ποντιακής καταγωγής Ολυμπία Τελιγιορίδου μίλησε για όσα έζησαν οι παππούδες της.

 «Όταν αδελφός της γιαγιάς  μου όταν σκοτωνόταν στην Σμύρνη δεν το έπαθε από συνωστισμό, αλλά γιατί ένα καθεστώς εγκληματούσε εις βάρος τους», είπε. «Η καταστροφή του Ποντιακού ελληνισμού και των Αρμενίων είναι αναμφισβήτητη», συμπλήρωσε η Μαρία Τριανταφύλλου.

Η τέως Πρόεδρος της Βουλής, άσπονδη φίλη του υπουργού Παιδείας, όπως έλεγαν για μήνες στους διαδρόμους, με δύο αναρτήσεις της στο twitter, τον περνάει γενεές δεκατέσσερις.

 «Η γενοκτονία των Ποντίων αποτελεί αναγνωρισμένο θεσμικά και ιστορικά γεγονός. Προκαλεί κατάπληξη η χθεσινή αντιεπιστημονική Φίλη», έγραψε, ενώ με δεύτερη ανάρτηση σημείωνε πως «η παιδεία χρειάζεται ανθρώπους με μόρφωση, καλλιέργεια, αίσθημα ευθύνης, συνείδηση. Όχι προχειρολόγους που μαθαίνουν στην πλάτη των παιδιών».