X

Πόσα θα πληρώσουν για τέλη τα ΙΧ νέας τεχνολογίας

Τι θα γίνει τελικά με τις πιθανές μειώσεις στα μικρά και παλιά ΙΧ. Ποιο σενάριο έχει προβάδισμα στα σχέδια του ΥΠΟΙΚ. Πότε θα γίνουν οι σχετικές ανακοινώσεις.

Ant1news

Οι ιδιοκτήτες αυτοκινήτων νέας τεχνολογίας θα κληθούν τελικά, όπως όλα δείχνουν, να πληρώσουν τέλη κυκλοφορίας ίσα με τα μισά των ΙΧ παλαιάς τεχνολογίας, σύμφωνα με την εισήγηση υπηρεσιακών στελεχών του Υπουργείου Οικονομικών η οποία τελεί υπό την έγκριση του αναπληρωτή υπουργού Τρύφωνα Αλεξιάδη.

Πρόκειται για οχήματα οι ιδιοκτήτες των οποίων γλίτωναν μέχρι σήμερα από τα τέλη κυκλοφορίας εξαιτίας του γεγονότος ότι το αυτοκίνητό τους ήταν αγορασμένο μετά τον Οκτώβριο του 2010 και εξέπεμπε ρύπους χαμηλότερους των 100 γραμμαρίων ανά χιλιόμετρο.

Αν τελικά «κλειδώσει» το σενάριο αυτό για ένα Ι.Χ με ρύπους έως 100 γραμμάρια διοξειδίου του άνθρακα ανά χιλιόμετρο, 1.000 κυβικών εκατοστών ο ιδιοκτήτης του θα πληρώσει 60 ευρώ. Αν είναι 1.300 κυβικών θα πληρώσει 67,5 ευρώ και στα 1.400 κυβικά τα τέλη θα φτάσουν τα 120 ευρώ.

Τα ποσά αυτά, προκύπτουν από τα αντίστοιχα τέλη κυκλοφορίας Ι.Χ ηλικίας άνω των πέντε ετών τα οποία είναι σήμερα 120 ευρώ για τα 1000 κυβικά, 135 ευρώ για τα 1.300 και 240 ευρώ για τα 1.400.

Πληροφορίες αναφέρουν οτι το σενάριο για μειώσεις στα μικρά και παλιά ΙΧ το οποίο ήθελε να προχωρήσει ο Τρύφων Αλεξιάδης με αντιστάθμισμα αυξήσεις τελών για τα μεγάλου κυβισμού και ακριβά αυτοκίνητα φαίνεται να «σκοντάφτει»  στην έλλειψη βάσης δεδομένων αναφορικά με τις τιμές.

Οι τελικές αποφάσεις αναμένονται τις επόμενες ημέρες.