X

«Βόμβα» 30000 προσφύγων στη Λέσβο

Εντάσεις δημιουργούνται για ακόμη μία φορά στο νησί.

Ant1news

Εγκλωβισμένοι στο λιμάνι της Λέσβου παραμένουν χιλιάδες μετανάστες λόγων της επαναλαμβανόμενης απεργίας της ΠΝΟ.

Περί τους 15.000 ανέρχονται οι πρόσφυγες που ενώ έχουν λάβει τα έγγραφα ταυτοποίησης δεν μπορούν να ταξιδέψουν προς την ηπειρώτική Ελλάδα. Παρά το γεγονός ότι έχει ζητηθεί να εξαιρεθούν συγκεκριμένα πλοία της γραμμής που μεταφέρουν τους μετανάστες από το νησί, παραμένουν αγκυροβολημένα και δεν επιβιβάζεται κανείς.

 

Μάλιστα, παραλίγο να δημιουργηθεί επεισόδιο στο λιμάνι αφού δεν ήταν λίγοι εκείνοι οι μετανάστες που επιχείρησαν να εισέλθουν στα πλοία, με τους άνδρες του λιμενικού και της αστυνομίας να τους εμποδίζουν.

 

 

Ο δήμαρχος του νησιού κρούει τον κώδωνα του κινδύνου, αφού αν συνεχιστεί η απεργία, οι μετανάστες πρόκειται να ξεπεράσουν τις 30.000. Σε δήλωση που έκανε τονίζοντας μεταξύ άλλων πως πρέπει να επιταχθούν οι εργαζόμενοι της ΠΝΟ, επισήμανε «Στην ουσία είμαστε όμηροι για να εξυπηρετήσουμε τα συμφέροντα των εργαζομένων στην ΠΝΟ. Αν είναι δυνατόν σε μία περιοχή η οποία όλον αυτόν τον καιρό αντιμετωπίζει τόσο μεγάλο πρόβλημα και το παλεύει μία απεργία εργαζομένων να έρχεται και να υπονομεύει όλον αυτόν τον αγώνα και την προσπάθεια που δώσαμε και δίνουμε. Αν δεν πάρουν οι ίδιοι την απόφαση που πρέπει να πάρουν θα πρέπει να τους επιτάξουν. Αυτά τα πράγματα δε γίνονται, δε μπορούν να κρατούν ένα νησί όμηρο. Αν οι ίδιοι δε δείχνουν υπευθυνότητα ας αναλάβουν να τους τη δείξουν άλλοι».

Την ίδια ώρα στο νησί έχει κηρυχθεί τριήμερο πένθος λόγω των αδικοχαμένων μεταναστών.