X

Επιτέθηκαν στον Γιώργο Κουμουτσάκο στο Παμποντιακό συλλαλητήριο (βίντεο)

Δείτε το βίντεο της επίθεσης. Ήταν Χρυσαυγίτες,"ηθικός αυτουργός" ο Φίλης, λέει ο βουλευτής. "Νέες φωτιές" άναψε η ...ανασκευή Φίλη!

Ant1news

"Θερμό" επεισόδιο σε βάρος του βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας Γιώργου Κουμουτσάκου, εκτυλίχθηκε το απόγευμα στο Σύνταγμα.

Το περιστατικό εκτυλίχθηκε στην διάρκεια του Παμποντιακού συλλαλητηρίου, ενάντια στον Νίκο Φίλη και τις πρόσφατες δηλώσεις του, όπου ξεκαθάρισε ότι δεν αναγνωρίζει την Γενοκτονία των Ποντίων.

Ο βουλευτής βρισκόταν σε απόσταση αναπνοής απο μπλοκ της Χρυσής Αυγής, όταν δέχθηκε αρχικώς φραστική επίθεση κι ύστερα γρονθοκοπήματα.

Στην αρχή ομάδα νεαρών φώναζε συνθήματα εναντίον όλων των πολιτικών.

Στην θέα του Γιώργου Κουμουτσάκου, άρχισαν να τον αποδοκιμάζουν και να τον προπηλακίζουν.

 

Λίγο πριν ο βουλευτής κατορθώσει να βρει καταφύγιο πίσω απο μια διμοιρία των ΜΑΤ, ακριβώς δίπλα στο Μνημείο του Αγνωστου Στρατιώτη ένας άνδρας του επιτέθηκε, γρονθοκοπώντας τον δύο φορές στο πρόσωπο.

 

Αστυνομικοί έκαναν περιορισμένη χρήση χημικών για να αποτρέψουν γενίκευση της έντασης και να απομακρύνουν τους τραμπούκους.

Δείτε το βίντεο της επίθεσης:

Δευτερόλεπτα μετά το περιστατικό, ερωτηθείς σχετικά, ο βουλευτής απάντησε ότι δεν γνωρίζει ποιοι τον χτύπησαν, δήλωσε, ωστόσο, ότι «ως διπλωμάτης 20 χρόνια υπηρέτησα τα εθνικά συμφέροντα όσο όλη μου τη ζωή. Αγωνίστηκα γι αυτήν την ιστορία, δεν πρέπει να χτυπιέμαι».

Λίγο αργότερα, παίρνοντας τον λόγο στην Βουλή, όπου εμφανίστηκε με αίματα και με σκισμένα ρούχα, ανέφερε ότι δράστες της επίθεσης σε βάρος του ήταν μέλη της Χρυσής Αυγής, εγείροντας αντιδράσεις απο την πτέρυγα των βουλευτών του εν λόγω κόμματος.

Λαμβάνοντας τον λόγο, ο Ηλίας Παναγιώταρος δήλωσε ότι η Χρυσή Αυγή καταδικάζει την επίθεση, κάλεσε τον Γιώργο Κουμουτσάκο να ανακαλέσει ότι οι δράστες της επίθεσης ήταν μέλη της οργάνωσης, ενώ επιτέθηκε στον Νίκο Φίλη ότι δίνει επιχείρημα σε διεθνές επίπεδο σε όλους όσοι δεν θέλουν να αναγνωριστεί η Γενοκτονία των Ποντίων.

Απαντώντας ο Γιώργος Κουμουτσάκος είπε ότι "τόσο η φρασεολογία, όσο και οι πρακτικές όσο και το γεγονός ότι ως 1΄ πριν απο την επίθεση ήταν μαζί με την ομάδα αυτή που μου επιτέθηκε ο βουλευτής της Χ.Α., ο κ. Γρέγος, μου έδωσαν την δυνατότητα να πω όσα είπα. Δεν συνεχίζω να ψεύδομαι!", ενώ χαρακτήρισε ως "ηθικό αυτουργό της επίθεσης τον Νίκο Φίλη".

Την επίθεση καταδίκασε, επιτιθέμενος στην Χρυσή Αυγή, ο Υπουργός Παιδείας Νίκος Φίλης, τον οποίο λίγο νωρίτερα ο Γιώργος Κουμουτσάκος είχε καλέσει "να αναλογιστεί τι έχει πυροδοτήσει με τις δηλώσεις του".

"Νέες φωτιές" απο τον Φίλη μέσω ...ανασκευής

Ο κ. Φίλης έκανε λόγο για "παραποίηση" όσων είπε, δηλώνοντας απο του βήματος της Βουλής ότι "είπα ότι ως Υπουργός εφαρμόζω όσα ορίζει η Πολιτεία, σέβομαι την απόφαση της Βουλής, σέβομαι τον πόνο των Ποντίων", διευκρινίζοντας ότι εξέφρασε την προσωπική  του άποψη, που ήταν σε άλλο μήκος κύματος, όταν ερωτήθηκε για την "επιστημονική του άποψη" για την Γενοκτονία των Ποντίων.

Κλείνοντας απέρριψε το επιχείρημα ότι οι δηλώσεις του πυροδότησαν κύμα αντιδράσεων, κάνοντας λόγο για "κίβδηλο πατριωτισμό και πατριδοκαπηλεία" απο την Αντιπολίτευση, η οποία "σήκωσε" ένα θέμα που ουσιαστικά δεν υπάρχει για να επιτεθεί στην Κυβέρνηση της Αριστεράς, αφήνοντας αιχμές για "απόπειρα πολιτικής κερδοσκοπίας".

Ο κ. Φίλης απέρριψε και το Ακούστηκε το επιχείρημα ότι η διατύπωση διαφορετικών απόψεων δίνει επιχειρήματα στους αντιπάλους μας,  

"Δεν χαίρομαι για τίποτα, δεν λυπάμαι για τίποτα, χαίρομαι διότι όταν ερωτώμαι δεν αλλάζω την άποψη μου, δεν είμαι καραγκιόζης ούτε πολιτικάντης" τόνισε ο Υπουργός Παιδείας, συμπληρώνοντας "μπορείτε να μου ζητήσετε να το ξανασκεφθώ, αυτό είναι άλλο πράγμα", επεσήμανε ο κ. Φίλης