X

Ο Πάγκαλος για το επεισόδιο στην παρουσίαση του βιβλίου της Μαργαρίτας Παπανδρέου

Ο πρώην βουλευτής του ΠΑΣΟΚ περιγράφει λεπτό προς λεπτό τι συνέβη το βράδυ της Πέμπτης σε κεντρικό βιβλιοπωλείο της Αθήνας.

Ant1news

Τα επεισόδια που έλαβαν χώρα στην παρουσίαση του βιβλίου της Μαργαρίτας Παπανδρέου περιέγραψε σήμερα ο Θεόδωρος Πάγκαλος.

Ο Θ.Πάγκαλος ήταν εκείνος που δέχτηκε επίθεση από μέλη της ομάδας Ρουβικώνας, τη στιγμή που εκφωνούσε λόγο, στο κεντρικό βιβλιοπωλείο της Αθήνας.

«Ήταν καμιά 15αριά μεσήλικες, είναι γνωστοί εξάλλου και έχουν φωτογραφηθεί» περιέγραψε μιλώντας στο ΒΗΜΑ FM και διερωτήθηκε:

«Ποια είναι η απορία μου και το ερωτηματικό μου για τους αρμόδιους υπουργούς; Αυτοί κατά καιρούς εισβάλλουν σε μέρη, όπως στη Βουλή, όπου τους κάλυψε η κυρία Κωνσταντοπούλου, και πετάνε αυγά και λένε ότι είναι ο Ρουβίκωνας και κάνουν την πλάκα τους. Το θέμα είναι εάν η χώρα έχει την πολυτέλεια στις σημερινές συνθήκες να έχει τύπους να κάνουν την πλάκα τους ενοχλώντας τους άλλους σε μια ιδιωτική εκδήλωση, όπως χθες, που εκδότης και συγγραφέας παρουσίαζαν το βιβλίο τους».

Περιγράφοντας λεπτό προς λεπτό το περιστατικό, είπε:

«Οι αστυνομικοί είχαν την πρόνοια να κατεβάσουν αμέσως το ασανσέρ και αυτοί στάθηκαν στη σκάλα, μια μικρή γυριστή από μέταλλο, η οποία αφήνει κάθε φορά ένα άτομο. Και κάθε φορά που εμφανίζονταν, οι αστυνομικοί – που δεν ήταν δικοί μου, μπορεί να ήταν της Μαργαρίτας ή βουλευτών του ΠΑΣΟΚ που ήταν εκεί – τον ξυλοκοπούσαν και τον πέταγαν κάτω από τη σκάλα. Πέταξαν κάποια αυγά στον αέρα, για να πετύχουν κάποιον και να τον γελοιοποιήσουν, αλλά επειδή δεν μπορούσαν να ανέβουν πάνω και ήταν πάνω και κάτω από τη σκάλα, τα αυγά έπεσαν πάνω στα κεφάλια τους και τους έλουσαν!» είπε και σχολίασε ότι «γελοιοποιήθηκαν μόνοι τους! Αισχρό ήταν… Πραγματικά τους λυπάμαι για την αξιοθρήνητη θέση, στην οποία περιήλθαν».

Όπως ανέφερε ο ίδιος, έριξαν κάποιες προκηρύξεις, οι οποίες ήταν «εναντίον του κ. Τσίπρα. Μίλαγαν για «αριστερή κωλοτούμπα» και κάτι τέτοια, γιατί τις διάβασα τις προκηρύξεις και ήταν τυπωμένες και από τις δύο μεριές. Η μία ήταν εναντίον της Ευρώπης και όλων των θεσμών και του ευρώ και η άλλη εναντίον του κ. Τσίπρα» και αναρωτήθηκε «τι σχέση είχε αυτό με το βιβλίο που έγραψε η Μαργαρίτα; Η προσωπική της ζωή και οι περιπέτειές της που πράγματι είχαν απασχολήσει το πανελλήνιο τότε, επειδή αφορούσαν τον πρωθυπουργό, έχουν αξία και πρέπει να εξηγηθούν από την πλευρά της και σας αφήνω αυτό να το καταλάβετε μόνοι σας. Λοιπόν, είναι άθλιοι αυτοί που έκαναν αυτήν την εκδήλωση, είναι ακόμη αθλιότεροι γιατί αυτογελοιοποιήθηκαν και διακόπηκε η εκδήλωση για τρία-τέσσερα λεπτά και μετά συνεχίστηκε κανονικά, μέσα σε γενικότερη συγκίνηση, διότι πολλοί άνθρωποι που άκουγαν τα γεγονότα της εποχής συγκινήθηκαν, και σε γενικό ενδιαφέρον, γιατί μετά η Μαργαρίτα υπέγραψε δεκάδες – αν όχι εκατοντάδες – βιβλία».