X

Τζιχαντιστές ζητωκραύγαζαν για την τραγωδία στο Σινά

Αρχηγικά στελέχη του Ισλαμικού Κράτους καυχιούνται σε επικοινωνία τους για την κατάρρευση του Airbus A321 της Metrojet, σύμφωνα με το τηλεοπτικό δίκτυο NBC.

Ant1news

Πανηγυρισμούς, κομπασμούς και περιγραφές για την κατάρρευση του Airbus A321 της ρωσικής εταιρείας Metrojet περιείχε μία επικοινωνία που καταγράφηκε μεταξύ ηγετικών στελεχών του Ισλαμικού Κράτους με άτομα στη χερσόνησο του Σινά.

Σύμφωνα με το τηλεοπτικό δίκτυο NBC, το οποίο επικαλείται αμερικανούς αξιωματούχους που δεν κατονομάζονται, τα αρχηγικά στελέχη του Ισλαμικού Κράτους στη Ράκα, την ντε φάκτο πρωτεύουσα της οργάνωσης στη Συρία, "ξεκάθαρα ζητωκραύγαζαν".

Βάσει των όσων ανέφερε ένας αμερικανός αξιωματούχος, σύμφωνα με το NBC, η "συνομιλία" περιελάμβανε κομπασμούς για την κατάρρευση του ρωσικού αεροσκάφους το περασμένο Σάββατο καθώς και περιγραφές για το πώς έγινε η κατάρρευση.

Οι μυστικές υπηρεσίες των ΗΠΑ υπέκλεψαν, πριν την κατάρρευση του αεροσκάφους, ένα μήνυμα από μέλη μιας οργάνωσης στη χερσόνησο Σινά που συνδέεται με το Ισλαμικό Κράτος, το οποίο προειδοποιούσε "ότι κάτι μεγάλο πρόκειται να συμβεί στην περιοχή".

Εν τω μεταξύ, συναγερμός σε όλες τις αεροπορικές εταιρείες έχει σημάνει ύστερα από την αποκάλυψη πως στο ρωσικό αεροπλάνο τοποθετήθηκε βόμβα από υπάλληλο του αεροδρομίου του Σαρμ ελ Σέιχ. Ο ήχος μιας έκρηξης ακούγεται στα μαύρα κουτιά του ρωσικού Airbus A321 που συνετρίβη το περασμένο Σάββατο στη χερσόνησο του Σινά, σύμφωνα με έναν από τους ερευνητές που έχει πρόσβαση στο υλικό αυτό, ανέφερε στον ιστότοπό του ο γαλλικός τηλεοπτικός σταθμός France 2. Σύμφωνα με την πηγή αυτή, η έκρηξη δεν συνάδει με μηχανικό πρόβλημα στο αεροπλάνο.