X

Μισθολογικές ωριμάνσεις δύο ταχυτήτων στο Δημόσιο

Τους βασικούς άξονες παρουσίασε ο αρμόδιος υπουργός Χριστόφορος Βερναρδάκης, σε συνέντευξή του. Αναμένεται «ψαλίδι» 10% στους μισθούς των βουλευτών.

Ant1news

Μισθολογικές ωριμάνσεις δύο ταχυτήτων περιλαμβάνει το σχέδιο της κυβέρνησης για τον Δημόσιο Τομέα, ενώ αναμένεται «ψαλίδι» 10% στους μισθούς των βουλευτών.

Ο αρμόδιος υπουργός Χριστόφορος Βερναρδάκης, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Αυγή, αποκάλυψε τα βασικά σχέδια της κυβέρνησης για το Δημόσιο Τομέα, μεταξύ των οποίων είναι οι μισθολογικές ωριμάνσεις ανά διετία για υπαλλήλους Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης και ανά τριετία για τους υπόλοιπους.

Παράλληλα, αναμένεται αποσύνδεση του βαθμολογίου από το μισθολόγιο, ενώ από το Εθνικό Μητρώο των δημοσίων υπαλλήλων με ιδιαίτερα προσόντα θα επιλέγονται οι διοικήσεις οργανισμών και εταιρειών του Δημοσίου.

Επίσης, στους βασικούς άξονες εντάσσεται και η αμφίδρομη αξιολόγηση για τους υπαλλήλους, αλλά και η συλλογική αυτοαξιολόγηση για τις δομές με βάση τους πολίτες - χρήστες των υπηρεσιών τους.

Τέλος, προβλέπεται μείωση 10% του βασικού μισθού των βουλευτών, που συμπαρασύρει τις αμοιβές του σημερινού και του παλιότερου πολιτικού προσωπικού.