X

Νέες "βόμβες" από τον Γιάννη Πανούση

Νέες αποκαλύψεις από τον Γιάννη Πανούση μετά τις καταγγελίες του για «σχέδιο πολιτικής και φυσικής εξόντωσής του». Τι απαντούν κυβερνητικές πηγές.

Ant1news


Νέες “βόμβες” από τον πρώην υπουργό Προστασίας του Πολίτη Γιάννη Πανούση μετά τις καταγγελίες πως απειλείται η ζωή του.

Ο πρώην υπουργός αποκάλυψε, μιλώντας στο ΒΗΜΑ , ότι:

- Μέλη της κυβέρνησης ήταν ενήμερα των καταγγελιών του και πως αυτοί που τον απείλησαν δεν είναι ούτε υπουργοί, ούτε βουλευτές, αλλά ενεργά μέλη του ΣΥΡΙΖΑ.

- Ορισμένες από τις απειλές εναντίον του έγιναν εγγράφως και επωνύμως κι έχουν παραδοθεί στον διοικητή της ΕΥΠ Γιάννη  Ρουμπάτη.

- Δεν υπάρχουν απειλές από μέλη του ΣΥΡΙΖΑ που προσχώρησαν στο κόμμα του Παναγιώτη Λαφαζάνη.

- Η τελευταία απειλή κατά της ζωής του ήταν μόλις πριν από μία εβδομάδα, ενώ υπήρξε και την Κυριακή ανακοίνωση από γνωστό χώρο , μία ανακοίνωση που στρέφεται εναντίον του «χωρίς να είμαι τώρα υπουργός», όπως είπε χαρακτηριστικά.

Κύκλοι του Μεγαρου Μαξίμου σχολιάζοντας τις δηλώσεσεις  του πρώην υπουργού τόνιζαν πως "Οι καταγγελίες που διατυπώνει δημοσίως ο κ. Πανούσης, είναι εξαιρετικά σοβαρές για να τις περιφέρει στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, αντί να τις καταθέσει, επισήμως και με κάθε λεπτομέρεια, στην Δικαιοσύνη".

«Αν ο Πρωθυπουργός με παροτρύνει να καταθέσω στη Δικαιοσύνη ονόματα και απειλές που δέχτηκα ασφαλώς και θα το κάνω. Αλλά νομίζω ότι είναι λάθος του Μεγάρου Μαξίμου που σίγουρα δεν θέλει να δει να φιγουράρουν ονόματα που βρίσκονται στα πολιτικά όργανα του ΣΥΡΙΖΑ. Πάντως τα περισσότερα στοιχεία είναι εις γνώση του Πρωθυπουργού», απάντησε ο Γιάννης Πανούσης, ο οποίος το πρωί της Δευτέρας θα επικοινωνήσει με την εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ευτέρπη Κουτζαμάνη, ζητώντας συνάντηση προκειμένου να της θέσει υπόψη τα στοιχεία που διαθέτει. 

«Η συνεχής ανακύκλωση δηλώσεων για το ίδιο θέμα, από τον κ. Πανούση στα ΜΜΕ, δεν έχει κανένα νόημα. Οι καταγγελίες γίνονται στην Δικαιοσύνη και όχι στα συγκροτήματα Τύπου», ανταπάντησαν κυβερνητικές πηγές. 

Παρέμβαση της Δικαιοσύνης ζητούν τα κόμματα

Οι καταγγελίες Πανούση αφήνουν πολύ σοβαρές σκιές, σχολίασε, μεταξύ άλλων, η ΝΔ και ζήτησε άμεση διερεύνηση από τη Δικαιοσύνη αλλά και ο πρωθυπουργός να ξεκαθαρίσει τη θέση του. Στο ίδιο μήκος κύματος και ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος χαρακτήρισε "ανεπαρκέστατη" την απάντηση της κυβέρνησης.

Τη διερεύνηση των καταγγελιών Πανούση από τη Δικαιοσύνη ζήτησαν, επίσης, το ΠΑΣΟΚ, το Ποτάμι και η Ένωση Κεντρώων.