X

Πανούσης: Κατονόμασα «καρκινώματα» του πολιτικού συστήματος

Είπε ονόματα και άλλα στοιχεία, στην Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου. Κατέθεσε και στην Εισαγγελέα Διαφθοράς. Σκληρή απάντηση απο τον Παρασκευόπουλο.

Ant1news

Επί μισή ώρα κατέθετε στοιχεία και ονόματα ο Γιάννης Πανούσης στην Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ευτέρπη Κουτζαμάνη σχετικά με τις απειλές που υποστηρίζει ότι δέχτηκε.

Ο πρώην υπουργός Προστασίας του Πολίτη τόνισε πως κατά την άποψη του προκύπτουν ποινικές ευθύνες, ενώ έκανε λόγο για «καρκινώματα» που το πολιτικό σύστημα δεν μπόρεσε να κάψει.

«Έδωσα ονόματα. Το λόγο έχει η Δικαιοσύνη» δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Πανούσης, εξερχόμενος του γραφείου της κας Κουτζαμάνη, στο οποίο έφθασε στις 11.00 συνοδευόμενος από τον πρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, Βασίλη Αλεξανδρή.

Παράλληλα, ο κ. Πανούσης σημείωσε ότι ο Αλέξης Τσίπρας τον τίμησε δύο φορές "μια που με έβαλε στην κυβέρνηση και μια που δεν με έβαλε για να με προστατεύσει".

 

"¨Σκληρή απάντηση" απο τον Παρασκευόπουλο

"Δεν μπόρεσα να ξεχωρίσω που είναι ο ισχυρισμός, τα πραγματικά περιστατικά, η πολιτική εκτίμηση, η φωνή του εγκληματολόγου ή το μυθιστόρημα με μια αναφορά. Το ευτύχημα είναι ότι μετά την προτροπή της κυβέρνησης  απευθύνθηκε στις δικαστικές αρχές, οι οποίες θα διερευνήσουν  το θέμα. Το Υπουργείο Δικαιοσύνης έχει ρόλο να εγγυηθεί την ανεξαρτησία της δικαιοσύνης και να της παρέχει όλα τα μεσα για την εκπλήρωση της αποστολής της", είπε απαντώντας στον Γιάννη Πανούση ο Νίκος Παρασκευόπουλος.

Μάλιστα, ο Υπουργός Δικαιοςύνης είπε ότι και ο ίδιος έχει δεχθεί απειλές και έχει στοχοποιηθεί και πως κατά το παρελθόν ο Γιάννης Πανούσης του είχε μιλήσει για τις απειλές που δεχόταν.

 Έχω γίνει αποδέκτης απειλητικών μηνυμάτων τα οποία δεν με έφεραν σε ανησυχία. Έχω εξάλλου φύλαξη και ο ρόλος μου ειναι να συνεχίσω να κάνω τη δουλεία μου. Τόσο το υπουργείο Δημόσιας Τάξης όσο και το υπουργείο Δικαισύνης λόγω του αντικειμένου τους είναι σε επαφή με τον κίνδυνο".

Ο κ. Παρασκευόπουλος διευκρίνησε ότι ο κ.Πανούσης τον είχε καταστήσει κοινωνό των δικών του απειλητικών μηνυμάτων χωρίς ωστόσο να κάνει αναφορά σε " περιστατικά με τρόπο αποδείξιμο" και υπογράμμισε οτι " στη δική μου περίπτωση οι καταγγελίες δεν είχαν ονοματεπώνυμο τουλάχιστον αξιόπιστο " .

Απαντώντας σε ερώτηση ως προς τον ισχυρισμό του κ. Πανούση ότι οι απειλές σχετίζονται με την μη συμπερίληψη σε νομοσχέδιο διάταξης που ευνοεί κρατούμενους για τρομοκρατία, ο κ. Παρασκευόπουλος τόνισε "δεν θυμάμαι να ειχα διαφωνήσει για το συγκεκριμένο θέμα με τον κ. Πανούση"

Κατέθεσε και στην Ανακριτη΄Διαφθοράς ο Πανούσης

Παράλληλα, την κατάθεση του πρώην υπουργού Προστασίας του Πολίτη ζήτησε και έλαβε η εισαγγελέας Διαφθοράς, Ελένη Ράικου, μετά από κλήση που του απέστειλε. Η έρευνα των εισαγγελέων Διαφθοράς, που διενεργείται εδώ και καιρό, αφορά καταγγελίες περί κρουσμάτων διαφθοράς εντός της ΕΛΑΣ και μετά τα όσα ισχυρίστηκε ο κ. Πανούσης στην επίμαχη συνέντευξή του κρίνεται σκόπιμο να εισφέρει όσα γνωρίζει για την ερευνώμενη υπόθεση.

Σημειώνεται ότι η κλήση του κ. Πανούση δεν σχετίζεται με το τμήμα της συνέντευξης του σχετικά με απειλές που υποστηρίζει ότι δέχεται, θέμα το οποίο ο ίδιος θα συζητήσει με την Ευτέρπη Κουτζαμάνη. 

Σε ανακοίνωση του το Ποτάμι τονίζει ότι είναι ανάγκη "να απαντήσει ο κ. Τσίπρας στις καταγγελίες για παρακράτος"