X

Διαβεβαιώσεις Χαρίτση για ολοκλήρωση των αυτοκινητόδρομων

Από εθνικούς και κοινοτικούς πόρους η χρηματοδότηση για τα έργα, σύμφωνα με τον Υφυπουργό Οικονομίας, αρμόδιο για το ΕΣΠΑ.

Ant1news

Του Νίκου Ρογκάκου

Αποφασισμένη να ολοκληρωθούν οι οδικοί άξονες εμφανίζεται η Κυβέρνηση, κάτι που έγινε σαφές από τις δηλώσεις του υφυπουργού Οικονομίας Αλέξη Χαρίτση.

«Δεσμευόμαστε ότι αυτά τα έργα – οι μεγάλοι οδικοί άξονες- θα υλοποιηθούν και θα ολοκληρωθούν, όπως πρέπει στην πλήρη τους μορφή» είπε ο υφυπουργός για να συμπληρώσει «η μεγάλη πλειοψηφία να ολοκληρωθεί στην τρέχουσα περίοδο, ενώ οι εκκρεμότητες θα επιλυθούν», σημείωσε ο Α.Χαρίτσης.

Σύμφωνα με τον ίδιο η χρηματοδότηση θα εξασφαλισθεί από εθνικούς και κοινοτικούς πόρους και με τη συμβολή χρηματοπιστωτικών φορέων όπως η EBRD.

«Τα έργα θα ολοκληρωθούν χωρίς να επιβαρύνουν τα αντίστοιχα προγράμματα της νέας προγραμματικής περιόδου» σημείωσε ο κ. Χαρίτης ο οποίος ανέφερε πως υπήρχε ο διπλός κίνδυνος. Αφ’ ενός η μη ολοκλήρωση τους – κάποια έργα είχαν ενταχθεί στο Γ΄ ΚΠΣ- θα σήμαινε την επιστροφή των χρημάτων που είχαν δοθεί, κάτι που θα ήταν καταστροφικό για την ελληνική οικονομία αλλά και ο κίνδυνος μεταφοράς στη νέα προγραμματική περίοδο.