X

“Μπαράζ” διαρρήξεων στο Μαλαγάρι της Σάμου

Οι κάτοικοι της περιοχής τις αποδίδουν στην μεγάλη προσέλευση μεταναστών και προσφύγων που έχουν πλημμυρίσει την περιοχή.

Ant1news

"Στα κάγκελα" είναι οι μόνιμοι κάτοικοι στην περιοχή του νέου λιμανιού στο Μαλαγάρι, αφού όπως καταγγέλλουν λόγω της μεγάλης προσέλευσης χιλιάδων μεταναστών και λόγω των άσχημων καιρικών συνθηκών (κρύο, βροχή) έχουν αρχίσει να γίνονται διαρρήξεις των σπιτιών τους!

Σε μια από αυτές τις περιπτώσεις την περασμένη Δευτέρα το απόγευμα, σε ένα από αυτά τα σπίτια, όπου οι ιδιοκτήτες του έλειπαν εκτός Σάμου κάποιοι βρήκαν την ευκαιρία να μπουν μέσα, σύμφωνα με το δημοσίευμα της «Σαμιακής Γνώμης».

Γείτονες αντιλήφθηκαν 10 περίπου άτομα να διαμένουν μέσα και κάλεσαν την αστυνομία, όπου και άμεσα έφτασε στο σημείο!

Οι χώροι του σπιτιού ήταν ακατάστατοι και μάλιστα οι "εισβολείς" είχαν αφήσει μέσα και προσωπικά τους αντικείμενα!

Το προσωπικό του περιπολικού που έσπευσε στο σημείο, προχώρησε σε έλεγχο στοιχείων από πρόσφυγες που ήταν εκεί, αλλά δεν προχώρησαν σε προσαγωγές αφού οι ιδιοκτήτες δεν υπέβαλαν μηνύσεις, αναγκαζόμενοι να διακόψουν την παροχή ρεύματος και νερού και σφραγίζοντας με καδρόνια τα πορτοπαράθυρα!

Κάποιοι άλλοι κάτοικοι έχουν φθάσει στο σημείο να κάνουν ψηλές περιφράξεις στα σπίτια τους, αφού όπως λένε καθημερινά διαπληκτίζονται με μετανάστες δηλώνοντας ανυπεράσπιστοι από τις αστυνομικές αρχές!