X

Βαρεμένος: Ανακινήθηκαν θέματα τρομοκρατίας στην αιχμή της διαπραγμάτευσης

Δεν έχω ένδειξη ότι δεν έπραξε τα δέοντα η κυβέρνηση μετά την καταγγελία Πανούση, σημείωσε ο αντιπρόεδρος της Βουλής.

Ant1news

«Φοβόμουν με την υπόθεση Πανούση ότι θα ανακινηθούν θέματα τρομοκρατίας που πλήττουν την εικόνα της χώρας», επεσήμανε ο αντιπρόεδρος της Βουλής, Γιώργος Βαρεμένος.

Σε δηλώσεις του στο ραδιοφωνικό σταθμό «ΒΗΜΑ FM» για τις καταγγελίες Πανούση, ο κ. Βαρεμένος ανέφερε μεταξύ άλλων τα εξής:

«Γιατί δεν έπρεπε να βάλουμε στην ατζέντα την τρομοκρατία και τους τρομοκράτες; Όταν ξέσπασε το θέμα Πανούση, ακριβώς αυτό φοβόμουν. Πρώτον, την εικόνα της χώρας, τις λεπτές σχέσεις της με άλλες χώρες που έχουν αντανακλαστικά οξυμένα για την τρομοκρατία, π.χ. ΗΠΑ, και δεύτερον, την εικόνα μας και στην ίδια την Ευρώπη, διότι βρισκόμαστε στην αιχμή μιας διαπραγμάτευσης. Λέω λοιπόν, όλοι να αναρωτηθούμε αν συνέβαλε ο τρόπος που έγιναν, που εξελίχθηκαν τα γεγονότα στο να μπει στην ατζέντα η τρομοκρατία.

Η ΚΥΠ να κάνει τη δουλειά της ή να μην την κάνει, όπου είναι νόμιμη η δουλειά, έτσι; Να την κάνει έτσι; Μάλιστα, η ΚΥΠ, όταν έχει στοιχεία που αφορούν κάποιους τομείς της αρμοδιότητάς της, να ενημερώνει τους αρμόδιους; Μάλιστα, όταν βγαίνουν αυτά στον Μεϊντάνη, δεν ξέρω μετά – λέω, εγώ δεν κάνω παρότρυνση προς τέτοια κατεύθυνση – αν η δουλειά θα γίνει καλά την επόμενη φορά… Καταλάβατε; Ας αφήσουμε και κάτι έξω από την τρέχουσα μικροπολιτική αντιπαράθεση.

Εγώ δεν έχω ένδειξη ότι δεν τα έπραξαν (σ.σ.: τα δέοντα στην υπόθεση Πανούση τα κυβερνητικά στελέχη), τι να σας πω; Πολύ περισσότερο που η υπόθεση ξέσπασε μετά το τέλος της υφυπουργίας Πανούση.»