X

Κιλκίς: Τα νέα μαγειρεία βάζουν “τέλος” στο catering

Μεγάλη εξοικονόμηση χρημάτων, καλύτερη ποιότητα και μεγαλύτερη ποικιλία φαγητού για τους ασθενείς στο Νοσοκομείο της πόλης.

Ant1news


Εντός δεκαημέρου, το  αργότερο ως το τέλος του μήνα, θα τεθούν σε πλήρη λειτουργία τα νέα μαγειρεία του Νοσοκομείου Κιλκίς, εξέλιξη που θα οδηγήσει σε τερματισμό της προμήθειας έτοιμων γευμάτων από ιδιώτη εργολάβο. 

Η διακοπή της σύμβασης με την εταιρεία catering θα φέρει εξοικονόμηση άνω των 150.000 ευρώ ετησίως, τα οποία θα αξιοποιηθούν για άλλες λειτουργίες του Νοσοκομείου. 

Σύμφωνα με τον Διοικητή του, Θέμη Ανθρακίδη, «η ωφέλεια, η οποία προκύπτει τόσο για το Νοσοκομείο όσο κυρίως για τους ασθενείς και το εφημερεύον προσωπικό, είναι σημαντική και ουσιαστική, καθώς εξοικονομούνται δεκάδες χιλιάδες ευρώ, αυξάνεται η ευελιξία της επιλογής των γευμάτων, βελτιώνεται η ποιότητα των παρασκευασμάτων, η αγορά των πρώτων υλών γίνεται πλέον από τοπικούς προμηθευτές και επιπλέον αξιοποιείται πλήρως το προσωπικό του νοσοκομείου». 

Η προετοιμασία των γευμάτων από το προσωπικό του ιδρύματος, σε πλήρως ανακαινισμένους χώρους, κατέστη εφικτή μετά από την απόκτηση υπερσύγχρονων συσκευών και εξοπλισμού μαγειρείων, με πόρους από τα Ευρωπαϊκά Προγράμματα Διασυνοριακής Συνεργασίας Ελλάδας - FYROM 2007-2013 (Ιnterreg).