X

Παρίσι: Αυτοί που έζησαν τον τρόμο περιγράφουν

«Μπήκαν μέσα και άρχισαν να πυροβολούν στα τυφλά» , «Πηδούσα πάνω από πτώματα», είναι μερικές από τις μαρτυρίες  που συγκλονίζουν.

Ant1news

Συγκλονιστικές είναι οι μαρτυρίες ανθρώπων που βρέθηκαν στα σημεία των τρομοκρατικών επιθέσεων και περιγράφουν τη φρίκη που έζησαν τη νύχτα που συγκλόνισε όλο τον πλανήτη.

Στο συναυλιακό χώρο Μπατακλάν, βρίσκονταν περίπου 1500 άνθρωποι, στην πλειονότητά τους νέοι, πού είχαν πάει για να παρακολουθήσουν τη συναυλία του συγκροτήματος Eagles of the Death Metal. .

«Δύο ή τρία πρόσωπα χωρίς μάσκες μπήκαν με αυτόματα τουφέκια εφόδου τύπου Καλάσνικοφ και άρχισαν να πυροβολούν στα τυφλά εναντίον του πλήθους», αφηγήθηκε ένας νεαρός δημοσιογράφος του ραδιοφωνικού σταθμού Europe 1, ο Ζιλιάν Πιρς, που βρισκόταν στην αίθουσα. «Υπήρχαν πτώματα παντού».

«Διήρκεσε πάνω από ένα δεκάλεπτο, τέταρτο. Ήταν εξαιρετικά βίαιο και επικράτησε πανικός», με τον κόσμο να ποδοπατιέται για να σωθεί, πρόσθεσε.

 

«Πυροβολούσαν μέσα στο πλήθος φωνάζοντας "Αλλάχου Άκμπαρ"», αφηγήθηκε ένας άλλος αυτόπτης μάρτυρας μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό France Info. «Τους άκουσα να ξαναγεμίζουν... συνέχισαν να ρίχνουν στον κόσμο... πηδούσα πάνω από πτώματα, ήταν εφιάλτης», πρόσθεσε, με τη φωνή του να διακόπτεται από λυγμούς.

 

 «Ήμουν στο κοινό. Η συναυλία είχε αρχίσει εδώ και περίπου μία ώρα, όταν αρχίσαμε να ακούμε πολύ δυνατούς θορύβους. Προέρχονταν από το πίσω μέρος της αίθουσας. Τότε το πλήθος άρχισε να κινείται και οι άνθρωποι πανικοβλήθηκαν και έτρεχαν για να βγουν έξω. Εμείς πέσαμε στο πάτωμα και κρυφτήκαμε πίσω από τα καθίσματα. Ξεκινήσαμε να σερνόμαστε προς την έξοδο κινδύνου. Καταφέραμε να κρυφτούμε σε ένα δωμάτιο. Κλειστήκαμε εκεί και περιμέναμε την αστυνομία να μας εντοπίσει και να μας σώσει» δήλωσε στην κάμερα του euronews, μια νεαρή κοπέλα.