X

Στα χρώματα της Γαλλίας μνημεία σε όλο τον κόσμο

Από το Μεξικό ως την Αδελαΐδα τα μνημεία όλου του κόσμου έχουν φωταγωγηθεί στα χρώματα της γαλλικής σημαίας.

Ant1news

Το κύμα συμπαράστασης στην Γαλλία για τα τρομοκρατικά χτυπήματα που αιματοκύλισαν την πρωτεύουσα της, εκτός των δηλώσεων ηγετών από πολλά κράτη, παίρνει και μια άλλη συμβολική μορφή.

Διάσημα μνημεία σε όλο τον κόσμο έχουν φωταγωγηθεί στα χρώματα της γαλλικής σημαίας, ενώ κάποια άλλα έχουν σβήσει τα φώτα τους.

Στην Ελλάδα εκατοντάδες πολίτες συρρέουν στο κτίριο της γαλλικής πρεσβείας στην Αθήνα για να αποτίσουν φόρο τιμής και να δηλώσουν την συμπαράσταση τους.

Η γέφυρα «Χαρίλαος Τρικούπης» που συνδέει το Ρίο με το Αντίρριο θα παραμείνει σήμερα σκοτεινή, στέλνοντας το δικό της συμβολικό μήνυμα συμπαράστασης. Στα χρώματα της γαλλικής σημαίας και το Δημαρχείο Αθηνών, όπως και ο Λευκός Πύργος στη Θεσσαλονίκη.

 

 

 

Λονδίνο - London eye

 

Βραζιλία - Οι σημαίες

 

Βερολίνο - Η Πύλη του Βραδεμβούργου

 

Καναδάς - CN tower

 

Σαν Φρανσίσκο - δημαρχείο

 

Μεξικό - άγαλμα - Άγγελος της Ανεξαρτησίας

 

πλατεία - Τραφάλγκαρ - Λονδίνο

 

Αδελαϊδα - γήπεδο - Σίδνεϊ

 

Εθνική πινακοθήκη - Λονδίνο

 

One World Trade - Νέα Υόρκη

 

Αθήνα - Δημαρχείο

 

Γαλλική Πρεσβεία Αθηνών

Δεκάδες πολίτες της Αθήνας, Έλληνες και Γάλλοι που κατοικούν εδώ, προσήλθαν στη γαλλική Πρεσβεία, αφήνοντας ένα λουλούδι ή ένα μικρό αντικείμενο στα θύματα των τρομοκρατικών επιθέσεων στο Παρίσι.

 

Γέφυρα «Χαρίλαος Τρικούπης»

Ενσυνείδητα αποφάσισε η εταιρεία της γέφυρας που συνδέει το Ρίο με το Αντίρριο να μην φωτιστεί η γέφυρα, παρά να γραφτεί το μήνυμα στον πίνακα.

 

Δημοτικό Θέατρο Πειραιά