X

Άρχισαν οι εκδηλώσεις για την Επέτειο του Πολυτεχνείου

Οι τριήμερες εκδηλώσεις θα κορυφωθούν την Τρίτη με την καθιερωμένη πορεία στην Αμερικανική πρεσβεία.

Ant1news

Άρχισαν σήμερα οι τριήμερες εκδηλώσεις για την 42η επέτειο από την εξέγερση του Πολυτεχνείου, οι οποίες θα κορυφωθούν την Τρίτη 17 Νοεμβρίου με την καθιερωμένη πορεία προς την αμερικανική πρεσβεία.

«Η ερμηνεία των συνθημάτων του Πολυτεχνείου εξακολουθεί να είναι επίκαιρη: Ίσες ευκαιρίες για Παιδεία, εξασφάλιση αξιοπρεπούς εργασίας και ελεύθερη διακίνηση των ιδεών», τονίζει στο μήνυμά του ο πρύτανης του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου Γιάννης Γκόλιας, ενώ η ιστορική πόρτα του Πολυτεχνείου κηρύχθηκε ως μνημείο της εξέγερσης και θα τοποθετηθεί και φέτος, για τον εορτασμό, δίπλα από το μνημείο, μπροστά από την πρυτανεία.

Σήμερα Κυριακή και αύριο Δευτέρα το ιστορικό κτίριο θα ανοίξει τις πύλες του για το κοινό στις 9:30 και θα κλείσει στις 21:00.

Ανήμερα της επετείου, την Τρίτη 17/11, οι εκδηλώσεις θα κορυφωθούν με την πορεία, η οποία θα ξεκινήσει στις 15:30 και για το λόγο αυτό, οι πόρτες του κτιρίου θα είναι ανοικτές 9.30-13.00.

Επίσης, κατά τη διάρκεια και των τριήμερων εκδηλώσεων θα παρουσιαστεί έκθεση φωτογραφικών ντοκουμέντων και θα προβληθεί η ταινία «Εδώ Πολυτεχνείο» στην αίθουσα Γκίνη, ενώ η κεντρική εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί το μεσημέρι της Τρίτης, μετά την εκκένωση του συγκροτήματος του ΕΜΠ από την επιτροπή εορτασμού, η οποία αποτελείται από τον ΣΦΕΑ, τις φοιτητικές παρατάξεις, τους συλλόγους φοιτητών του ΕΜΠ, την Πρυτανεία του ΕΜΠ και της Ανώτατης Σχολής Καλών Τεχνών, τους συλλόγους διδασκόντων και εργαζομένων του ΕΜΠ, το ΤΕΕ, το Εργατικό Κέντρο Αθήνας, την ΟΛΜΕ, τη ΔΟΕ και την Προοδευτική Ένωση Μητέρων Ελλάδας.