X

Πράκτορες ΟΠΑΠ: το ισοδύναμο του ΦΠΑ φέρνει λουκέτα και ανεργία

Θα «τελειώσει» 1.000 πρακτορεία και 7.000 θέσεις εργασίας, αν επιβληθεί το ειδικό τέλος σε όλες τις στήλες όλων των παιχνιδιών του Οργανισμού, όπως λένε.

Ant1news

Αποφασισμένοι να φτάσουν μέχρι τα άκρα δηλώνουν οι πράκτορες του ΟΠΑΠ ανά την επικράτεια, προκειμένου να αποτρέψουν την επιβολή του ειδικού τέλους σε όλες τις στήλες όλων των τυχερών παιχνιδιών του Οργανισμού, στο οποίο φαίνεται να συμφωνούν Υπουργείο Οικονομικών και δανειστές, η διαπραγμάτευση μεταξύ των οποίων συνεχίζεται

Όπως είπαν οι πράκτορες σε σημερινή συνέντευξη τύπου, σε τέτοιο ενδεχόμενο, 1.000 πρακτορεία θα βάλουν άμεσα λουκέτο και 7.000 εργαζόμενοι θα οδηγηθούν στην ανεργία, καθώς ο κλάδος, ο τζίρος του οποίου έχει μειωθεί κατά 50% τα τελευταία χρόνια, δεν αντέχει άλλη φορολογική επιβάρυνση, κάτι που επεσήμανε και η ΓΣΕΒΕΕ, δηλώνοντας ότι τέτοιο μέτρο θα έχει αρνητικές συνέπειες.

Αυτό που επισημαίνουν οι πράκτορες είναι ότι το σχεδιαζόμενο τέλος στα τυχερά παιχνίδια του ΟΠΑΠ, θα «σκοτώσει» την φιλοσοφία αυτών των παιγνίων, ήτοι την ανακύκλωση κερδών από τους παίκτες, «γκρεμίζοντας» τον τζίρο, σημειώνοντας ότι έτσι δεν πρόκειται να επιβεβαιωθούν οι προσδοκίες του Υπουργείου Οικονομικών για σημαντική αύξηση των εσόδων.

Την ίδια ώρα, οι πράκτορες υπογράμμισαν ότι αναρωτιούνται «γιατί η Κυβέρνηση δεν αναζητά φορολογικά έσοδα από τον παράνομο τζόγο, ο τζίρος του οποίου φθάνει τα 6 δις ευρώ ετησίως στην Ελλάδα», αναφέροντας ότι «τα έσοδα από αυτήν την πηγή, θα μπορούσαν να φτάσουν σε ύψος 1,5 δις». Αντ΄ αυτού όμως, όπως λένε «με παράπονο», το Υπουργείο Οικονομικών επιλεγεί να επιβαρύνει το δίκτυο των πρακτόρων του ΟΠΑΠ, που έχουν ήδη υπερφορολογηθεί ως επαγγελματίες.

Τα μέλη της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πρακτόρων εξέφρασαν την βεβαιότητα ότι ένα τέτοιο μετρό θα ενισχύσει τον παράνομο τζόγο, προειδοποιώντας παράλληλα για ενδεχόμενο δυναμικών κινητοποιήσεων τους, εφόσον δεν ικανοποιηθούν από τις απαντήσεις της συνάντησης που θα έχουν με την Αναπληρωτή Υφυπουργό Οικονομικών Τρύφωνα Αλεξιάδη.