X

Ιταλική πόλη πληρώνει τους πολίτες της να κυκλοφορούν με… ποδήλατο!

Ένα διόλου ευκαταφρόνητο ποσό θα μπορούν να κερδίσουν οι κάτοικοι της πόλης Massarosa, αν δεχθούν να αφήσουν το αμάξι τους στην άκρη.

Ant1news

Η πόλη Massarosa της Ιταλίας θα πληρώνει τους πολίτες της με εκατοντάδες ευρώ, με την προϋπόθεση όμως ότι αυτοί θα κυκλοφορούν με ποδήλατο αντί για αμάξι.

 Όπως σημειώνει το BBC, επικαλούμενο την ιστοσελίδα II Tirreno, το συμβούλιο της πόλης αποφάσισε σε πειραματικό αρχικά στάδιο να καταβάλλει το ποσό των 0,25 ευρώ για κάθε διανυόμενο χιλιόμετρο, με μηνιαίο όριο τα 50 ευρώ.

Το ετήσιο λοιπόν ποσό που μπορεί να κερδίσει ένας κάτοικος της πόλης Massarosa, που βρίσκεται βόρεια της Πίζας, φτάνει μέχρι και τα 600 ευρώ. 

 

Όπως αναφέρει ο τοπικός σύμβουλος, Στέφανο Νατάλι: «Το Bike to Work είναι ένα σύστημα που προσφέρει κίνητρα στους πολίτες, ώστε να εξασφαλιστεί η ενίσχυση της βιωσιμότητας της περιοχής», ενώ προσθέτει ότι αυτό θα λειτουργήσει θετικά και για την υγεία των κατοίκων.

Πενήντα εργαζόμενοι θα συμπεριληφθούν στο πιλοτικό πρόγραμμα των 12 μηνών, το οποίο με τη βοήθεια μιας ειδικής εφαρμογής,  θα μετρά τα χιλιόμετρα που έχουν γίνει κάθε μέρα.

Το πρόγραμμα χρηματοδοτείται από τα πρόστιμα που συλλέγονται, τα οποία σύμφωνα με νόμο πρέπει να επανεπενδύονται στην οδική ασφάλεια.