X

Βίντεο: Αισθητός σε όλη την Ελλάδα ο σεισμός της Λευκάδας

Δείτε τη στιγμή του σεισμού μέσα από τα βίντεο από τις περιοχές των Τρικάλων, της Πρέβεζας, της Πάτρας και του Αγρινίου.

Ant1news

Δύο γυναίκες είναι νεκρές από τον σεισμό των 6,1 Ρίχτερ που σημειώθηκε στις 9:10 το πρωί στον υποθάλασσιο χώρο της Λευκάδας. Πρόκειται για μία 60χρονη, η οποία καταπλακώθηκε από βράχο που αποκολλήθηκε από τη δόνηση και μία 82χρονη που καταπλακώθηκε από τη μάντρα του σπιτιού της.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που έρχονται από το νησί, πολλά κτήρια έχουν υποστεί σοβαρές ζημιές, όπως και το οδικό δίκτυο, γεγονός που δυσχεραίνει τις έρευνες για την εξακρίβωση των πληροφοριών για δεύτερη νεκρή γυναίκα.

Ο ισχυρός σεισμός έγινε αισθητός από την Ήπειρο ως την Πελοπόννησο, όπου ωστόσο, δεν έχουν αναφερθεί τραυματισμοί ή ζημιές.

Σύμφωνα με μαρτυρίες, η διάρκεια της δόνησης ήταν 20 δευτερόλεπτα, ενώ υπάρχουν και πολλοί μετασεισμοί, με τον τελευταίο να είναι μεγέθους 5,1 Ρίχτερ.

Τα βίντεο και οι φωτογραφίες από την Πρέβεζα, την Πάτρα, το Μεσολόγγι και τα Τρίκαλα αποτυπώνουν το μέγεθος του σεισμού στην υπόλοιπη χώρα. 

Μεσολόγγι

 

Τρίκαλα

Πρέβεζα

Πάτρα

Αγρίνιο