X

Σε εξέλιξη η πορεία για τη 17 Νοέμβρη

Με τη σημερινή πορεία κορυφώνεται το τριήμερο εκδηλώσεων για τον εορτασμό της 17 Νοέμβρη.

Ant1news

Πριν από λίγη ώρα ξεκίνησε η πορεία για την επέτειο της 17 Νοέμβρη. Ο κύριος όγκος της ξεκίνησε από την πλατεία Κλαυθμώνος ενώ το ΠΑΜΕ ξεκίνησε από τα Χαυτεία.

Στην πορεία για την 42η επέτειο του Πολυτεχνείου συμμετέχουν περίπου 12.000 άνθρωποι μεταξύ οποίων φοιτητικοί σύλλογοι πρωτοβάθμια σωματεία εργαζομένων και η Λαϊκή Ενότητα, που είχε προσυγκέντρωση στην οδό Σταδίου, στη συμβολή με την οδό Σανταρόζα.

Η σημαία του Πολυτεχνείου έφθασε μπροστά από την αμερικανική πρεσβεία, η οποία φυλάσσεται από δυνάμεις των ΜΑΤ. Οι νεολαίοι που συμμετέχουν στην πορεία έψαλλαν μπροστά από την πρεσβεία τον εθνικό ύμνο και στη συνέχεια αποχώρησα ενώ έκαναν στάση λίγων λεπτών και έξω από τη γαλλική πρεσβεία ως φόρο τιμής στους ανθρώπους που έχασαν τη ζωή τους από τα τρομοκρατικά χτυπήματα στο Παρίσι.

 

 

 

Πριν την έναρξη της πορείας για το Πολυτεχνείο, από αστυνομικούς σε ελέγχους στο κέντρο της Αθήνας, συνελήφθησαν δυο άτομα για κατοχή φωτοβολίδων. Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στη ΓΑΔΑ.

 

Επί ποδός βρίσκονται περίπου 7.000 αστυνομικοί, από άνδρες της ομάδας ΔΙ.ΑΣ και τον ΜΑΤ, μέχρι της Κρατικής Ασφάλειας και της Άμεσης Δράσης. Στο «πόδι» και η Τροχαία, καθώς έχουν προγραμματίσει έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις.

 

Η Αθήνα θυμίζει «φρούριο», ενώ αυξημένα είναι τα μέτρα ασφαλείας σε πρεσβείες, μετά το τρομοκρατικό χτύπημα στο Παρίσι, καθώς και σε δημόσια κτίρια και οργανισμούς που θα μπορούσαν να αποτελέσουν πιθανούς στόχους.

 

Το μοντέλο αστυνόμευσης είναι το ίδιο με αυτό που εφαρμόστηκε στις απεργιακές συγκεντρώσεις της περασμένης Πέμπτης. Δηλαδή  διακριτική στάση της Αστυνομίας που δεν θα απαντά στις προκλήσεις των «μπαχαλάκηδων».

'Ενταση δημιουργήθηκε γύρω στις 9 το πρωί στο χώρο του Πολυτεχνείου, λίγη ώρα πριν φτάσει στο χώρο ο Αλέξης Τσίπρας προκειμένου να καταθέσει στεφάνι.