X

Φόρος στο κρασί και "τέλος" στον ΟΠΑΠ τα ισοδύναμα του ΦΠΑ

Τα ισοδύναμα για τον ΦΠΑ στην εκπαίδευση είναι το μόνο προαπαιτούμενο που δεν έχει ολοκληρωθεί. Τι δήλωσε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος.

Ant1news

Φόρο στο κρασί σκέφτεται να επιβάλει ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος, όπως ανέφερε σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε μαζί με τον υπουργό Οικονομίας Γιώργο Σταθάκη, μετά την επίτευξη συμφωνίας με τους θεσμούς.

Η απόφαση για κατάργηση του ΦΠΑ στην ιδιωτική εκπαίδευση είναι ειλημμένη, όμως οι δανειστές αμφισβητούν αν το ειδικό τέλος στα τυχερά παιχνίδια είναι επαρκές μέτρο για να αντληθούν τα περίπου 300 εκατ. ευρώ σε ετήσια βάση που απαιτούνται, με αποτέλεσμα ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, να δηλώνει ότι υπάρχουν δύο με τρεις επιπλέον προτάσεις, οι οποίες εξετάζονται, μεταξύ αυτών ο φόρος στο κρασί όπου σήμερα δεν επιβάλλεται Ειδικός Φόρος Κατανάλωσης. 

Σύμφωνα με τον Ευκλείδη Τσακαλώτο τα ισοδύναμα για τον ΦΠΑ στην εκπαίδευση είναι το μόνο προαπαιτούμενο που δεν έχει ολοκληρωθεί και μπορεί να είναι στο νομοσχέδιο αλλά είναι πιθανό να πάει για αργότερα.

«Δεν θεωρείται μεγάλο ζήτημα. Αποφασίσαμε μια μικρή επιβάρυνση της τάξης των 30 λεπτών στο κρασί» σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Τσακαλώτος και πρόσθεσε ότι «εξετάζουμε την πρόταση, θα έχουμε δύο ακόμη εναλλακτικές».