X

Εν μέσω αποδοκιμασιών Τσίπρας και Νταβούτογλου στον αγώνα Τουρκία-Ελλάδα

Οι φωνές των τούρκων φιλάθλων "έσπασαν" την ενός λεπτού σιγή για τα θύματα της τρομοκρατικής ενέργειας στο Παρίσι.

Ant1news

Με χιουχαΐσματα και αποδοκιμασίες «απάντησαν» στο αίτημα για ενός λεπτού σιγή, στη μνήμη των θυμάτων του Παρισιού, οι φίλαθλοι που βρέθηκαν στο γήπεδο "Φατίχ Τερίμ" για τον αγώνα των εθνικών Τουρκίας – Ελλάδας.

Αμήχανος ο έλληνας πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, αλλά και ο πρωθυπουργός της Τουρκίας, Αχμέτ Νταβούτογλου, σηκώθηκαν όρθιοι πριν την έναρξη του αγώνα, τιμώντας τη μνήμη των 129 αθώων ανθρώπων που έχασαν τη ζωή τους την περασμένη Παρασκευή, κατά τη διάρκεια της τρομοκρατικής επίθεσης.

Αποδοκιμασίες ακούστηκαν και κατά την ανάκρουση του ελληνικού Εθνικού Ύμνου παρά τις συστάσεις Τούρκων παραγόντων, αλλά όταν ολοκληρώθηκε ο Εθνικός Ύμνος ακούστηκαν και παρατεταμένα χειροκροτήματα. 

Οι δυο αξιωματούχοι νωρίτερα φόρεσαν κασκόλ που σχεδιάστηκε ιδιαίτερα για την επίσκεψη του κ. Τσίπρα στο γήπεδο καθώς έφερε τα σήματα και των δύο χωρών. Οι δυο τους κάθισαν χαμογελαστοί δίπλα δίπλα για να παρακολουθήσουν τον αγώνα, ο οποίος έληξε χωρίς τέρματα.

Αμέσως μετά τη λήξη του φιλικού ποδοσφαιρικού αγώνα Τουρκίας - Ελλάδας στην Κωνσταντινούπολη  οι πρωθυπουργοί των δύο χωρών, Αλέξης Τσίπρας και Αχμέτ Νταβούτογλου αποχώρησαν από το γήπεδο κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας.

Τα μέτρα ασφαλείας στο γήπεδο ήταν εντυπωσιακά τόσο κατά την άφιξη του κ. Τσίπρα και του κ. Νταβούτογλου αλλά και κατά τη διάρκεια του ποδοσφαιρικού αγώνα, με εκατοντάδες αστυνομικούς να βρίσκονται μέσα και έξω από το γήπεδο.

Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας θα συναντηθεί το πρωί της Τετάρτης στις 08:00 με τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο και στη  συνέχεια θα αναχωρήσει για την Άγκυρα.

Δείτε τα video: