X

Μπόλαρης: Να επανεξεταστεί ο φόρος στο κρασί

«Καλοδεχούμενες οι κινητοποιήσεις των αγροτών, όταν αναδεικνύουν ζητήματα στο διάλογο» είπε ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης.

Ant1news

Υπέρ της επανεξέτασης του μέτρου επιβολής ειδικού φόρου στο κρασί τάχθηκε ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Μάρκος Μπόλαρης, μετά και τη χθεσινή τοποθέτηση του Τρύφωνα Αλεξιάδη στη Βουλή ο οποίος άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο απόσυρσης της ρύθμισης.

«Ο καθ’ ύλην αρμόδιος υπουργός σας είπε, ότι το ζήτημα του φόρου στο κρασί θα επανεξεταστεί. Είμαι απολύτως σίγουρος. Και εκείνο στο οποίο εστιάζω, είναι να στηρίξουμε την παραγωγική διαδικασία και να στηρίξουμε την ανάκαμψη της χώρας» είπε ο κ. Μπόλαρης μιλώντας στον ΒΗΜΑ FM.

Σε ο,τι αφορά τις κινητοποιήσεις των αγροτών ο κ. Μπόλαρης τις χαρακτήρισε «καλοδεχούμενες» όταν όμως «αναδεικνύουν ζητήματα στο διάλογο».

«Ετέθησαν δύο σελίδες αιτήματα, άλλα μεγάλα, άλλα μεσαία, άλλα μικρότερα, όσον αφορά στην ένταση της διεκδίκησης, στα περισσότερα από τα οποία έχουν και δίκαιο. Καλοδεχούμενη η κινητοποίηση στο μέτρο και στον βαθμό που αναδεικνύει ζητήματα στο διάλογο, στη διαβούλευση, η οποία είναι σε εξέλιξη, για να έχουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα, την εφαρμογή ενός νόμου, ο οποίος, όπως το ξέρετε κι εσείς, όπως το ξέρουν και οι αγρότες, έχει ψηφιστεί πριν από περίπου τρία χρόνια. Ένα νόμο, τον οποίο οι προηγούμενες κυβερνήσεις αρνήθηκαν να τον εφαρμόσουν, για να μην πάρουν το όποιο πολιτικό κόστος» είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε ότι «είναι απολύτως σαφές» ότι μπορούσε να αποφευχθεί η επέμβαση της Αστυνομίας στο συλλαλητήριο.