X

Παραιτήθηκε από βουλευτής ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης

Την παραίτησή του ζήτησε ο Πρωθυπουργός. Μομφές από τον πρώην κυβερνητικό εκπρόσωπο. Κι άλλοι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ προτίθενται να καταψηφίσουν.

Ant1news

Έντονοι κυβερνητικοί τριγμοί από το νομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα μετά και την παραίτηση του Γαβριήλ Σακελλαρίδη ο οποίος σε ανακοίνωσή του εξηγεί τους λόγους για τους οποίους δεν θα ψήφιζε τα προαπαιτούμενα, λέγοντας οτι  "αδυνατώ να συμβάλω στην υλοποίηση της κυβερνητικής πολιτικής"  και κάνοντας λόγιο για "μονόδρομο" αναφορικά  με την επιλογή του να αποσυρθεί από την κεντρική πολιτική σκηνή.

Στην κυβέρνηση υπάρχουν φόβοι και για άλλες διαρροές στην αποψινή ψηφοφορία, μετά και τη δήλωση του Νίκου Νικολόπουλου ότι δεν θα ψηφίσει τα προαπαιτούμενα.  Φόβοι που οδήγησαν τον πρωθυπουργό να ζητήσει την παραίτηση του κ. Σακελλαρίδη, στέλνοντας ένα ηχηρό μήνυμα στους διαφωνούντες με την κυβερνητική πολιτική.

Πληροφορίες ανέφεραν ότι τουλάχιστον άλλοι τρεις βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ δεν προτίθενται να υπερψηφίσουν τα μέτρα. Πρόκειται για τους βουλευτές Βάσω Κατριβάνου, Στάθη Παναγούλη και Χρήστο Καραγιαννίδη ενώ άλλοι τρεις βουλευτές φέρονται να τους ακολουθούν.

Πάντως ο Χρήστος Καραγιαννίδης, μιλώντας στον ρ/σ Αθήνα 9,84, στην ερώτηση εσείς θα ψηφίσετε το νομοσχέδιο, ο κ. Καραγιαννίδης απάντησε:  «Προφανέστατα. Εμένα με ενοχλεί να κάνω δηλώσεις νομιμοφροσύνης σε οποιονδήποτε θέτει αυτό το ερώτημα. Εφόσον έχω κατέβει υποψήφιος βουλευτής με το συγκεκριμένο κόμμα, που ανακοίνωσε συγκεκριμένα πράγματα προεκλογικά και έχουμε μια συγκεκριμένη συμφωνία, δεν μπορεί να τίθεται κάθε φορά το ζήτημα εάν θα ψηφίσουμε».

Ο κ. Σακελλαρίδης σε ανακοίνωση που εξέδωσε για την παραίτησή του ευχαριστεί τον Πρωθυπουργό «για την εμπιστοσύνη που μου έδειξε αναθέτοντας μου μία κρίσιμη κυβερνητική θέση, αλλά και για την κατανόηση του στη μετέπειτα αποστασιοποίησή μου».

«Προφανώς και αναλαμβάνω τις ευθύνες που μου αναλογούν από τη δεκάμηνη κοινοβουλευτική μου θητεία» καταλήγει η ανακοίνωση .

 

Την παραίτηση του Γαρβιήλ Σακελλαρίδη από το βουλευτικό αξίωμα ανακοίνωσε ο Δημήτρης Κρεμαστινός στην Ολομέλεια της Βουλής όπου συζητείται το νομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα για την εκταμίευση της δόσης των 2 + 10 δις ευρώ.

Ο κ. Κρεμαστινός διάβασε την επιστολή παραίτησης του κ. Σακελλαρίδη προς το Προεδρείο της Βουλής, ενώ στα υπουργικά έδρανα βρίσκονταν οι κκ Σταθάκης και Τσακαλώτος.

 

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Τσακαλώτος, που είναι μαζί με τον κ. Σακελλαρίδη στην "ομάδα των 53" προσπάθησε να μετάπεισε τον κ. Σακελλαρίδη, ώστε να παραστεί στη διαδικασία και να υπερψηφίσει τα μέτρα. 

Τον Γαβριήλ Σακελλαρίδη αναμένεται να αντικαταστήσει ως πρώτος επιλαχών στην Α' Αθήνας, ο Χριστόφορος Βερναρδάκης, Αναπληρωτής Υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης.

Το πρωί ο βουλευτής των ΑΝΕΛ Νίκος Νικολόπουλος γνωστοποίησε  την πρόθεσή του να μην ψηφίσει τα προαπαιτούμενα.

Μιλώντας στην εκπομπή Καλημέρα Ελλάδα ο κ. Νικολόπουλος είπε ότι διαφωνεί με τους πλειστηριασμούς ακινήτων ενώ είπε ότι την ίδια στάση θα κρατήσει και για το Ασφαλιστικό.

Στην ερώτηση για το αν θα παραμείνει στους ΑΝΕΛ απάντησε ότι δεν εξαρτάται από τον ίδιο.

«Εγώ θα ήθελα οι βίοι μας να είναι παράλληλοι και να συνεχίσω να συνεργάζομαι με τον Πάνο Καμμένο. Θα είναι από εκεί και πέρα δική του απόφαση. Δεν εξαρτάται από εμένα» είπε ο κ. Νικολόπουλος.

Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες από τη μεριά τους διεμήνυσαν ότι αν δεν ψηφίσει ο κ. Νικολόπουλος το νομοσχέδιο οφείλει να παραδώσει την έδρα του.

Η Δήλωση του Προέδρου των ΑΝΕΛ, Π. Καμμένου

«Ο κ. Νίκος Νικολόπουλος εξελέγη στις τελευταίες εκλογές με τους ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ γνωρίζοντας τα προαπαιτούμενα.

Ελπίζω να μην εξαπατήσει στην αποψινή ψηφοφορία τον ελληνικό λαό. Διαφορετικά οφείλει να παραδώσει την έδρα του».