X

Βραβεία ανθρωπιάς στην Μαρί Κυριακού και το Λιμενικό από την Unicef

Η Μαρί Κυριακού με την εκπομπή της "Με Αγάπη" βρίσκεται στο πλευρό χιλιάδων παιδιών και συμβάλλει ενεργά στην προώθηση του εθελοντισμού.

Ant1news

Το Λιμενικό Σώμα τους τελευταίους μήνες οργώνει νυχθημερόν τις ελληνικές θάλασσες για να σώσει τα προσφυγόπουλα. Μέχρι σήμερα 87.000 πρόσφυγες και περισσότερα από 15.000 παιδιά διασώθηκαν χάρη στην αυταπάρνηση αυτών των ανθρώπων που σήμερα βραβεύτηκαν με το βραβείο Λάμπρος Κανελλόπουλος από την ελληνική εθνική επιτροπή της Unicef. 

Παράλληλα, κορυφαίο βραβείο για το φιλανθρωπικό έργο απονεμήθηκε στη Μαρί Κυριακού η οποία με την εκπομπή της «Με Αγάπη» βρίσκεται στο πλευρό χιλιάδων παιδιών της Unicef και συμβάλλει ενεργά στην προώθηση του εθελοντισμού. 

Παιδιά από όλη την Ελλάδα έγραψαν και ζωγράφισαν για τα δικαιώματα τους και βραβεύτηκαν. Μίλησαν για την αγάπη, την ελευθερία και την ασφάλεια μέσα από τις ζωγραφιές τους, τα παραμύθια τους και τις εφημερίδες τους. Μίλησαν για τα 232 εκατομμύρια ανθρώπων που ξενιτεύτηκαν και για τα 35 εκατομμύρια παιδιών που ζουν μόνα τους χωρίς φροντίδα ενηλίκου. 

Την Παρασκευή 20 Νοεμβρίου γιορτάζεται η Παγκόσμια Ημέρα Δικαιωμάτων του Παιδιού και όλα τα παιδιά του κόσμου και ειδικά τα προσφυγόπουλα χρειάζονται μια ακόμη ευκαιρία.