X

Η “πρώτη καμικάζι της Ευρώπης” ήταν… άλλη

Γυναίκα από το Μαρόκο της οποίας οι φωτογραφίες κάνουν το γύρo του κόσμου, ζει και αντιδρά στη δημοσίευσή τους. Απίστευτη ιστορία…

Ant1news

Το γύρο του κόσμου έκαναν οι φωτογραφίες της φερόμενης καμικάζι του Σεν Ντενί, η οποία χαρακτηρίστηκε ως «η πρώτη καμικάζι της Ευρώπης».

Ωστόσο, όπως αποδείχτηκε λίγο αργότερα από την εισαγγελία του Παρισιού η γυναίκα καμικάζι δεν ήταν καμικάζι! Βρισκόταν στο διαμέρισμα μαζί με τον ξάδελφό της, φερόμενο ως εγκέφαλο των τρομοκρατικών επιθέσεων στο Παρίσι, Αμπντελαχαμίντ Αμπαούντ,  ο οποίος όπως όλα δείχνουν είχε περάσει από την Αθήνα.

Η Χάσνα Αϊτμπουλαχσέν βρισκόταν μαζί με τον ξάδελφό της κι ένα ακόμα άτομο στο διαμέρισμα και είναι η γυναίκα που ακούγεται σε βίντεο να φωνάζει «βοήθεια», επαναλαμβάνοντας ότι «δεν είναι ο φίλος» της.

Η φωτογραφίας της πρωτοδημοσιεύτηκε από την Daily Mail και από εκεί αναπαράχθηκε από τα μεγαλύτερα και εγκυρότερα Μέσα του κόσμου. Όμως, η βρετανική εφημερίδα, επιβεβαιώνοντας τη φήμη της, είχε κάνει ένα μεγάλο «φιάσκο».

 

Η φωτογραφία που δημοσίευσε ανήκει σε μια άλλη γυναίκα, που δεν έχει καμία σχέση με το Παρίσι, τους τρομοκράτες ή το σόι τους.

Πρόκειται για μία σχεδιάστρια μόδας η οποία ζει και εργάζεται στο Μαρόκο. Μία φίλη της είχε, που ήθελε να την εκδικηθεί, είχε προωθήσει στην Daily Mail και η ευρεία αναπαραγωγή της έφτασε τις Αρχές να την εντοπίσουν, θεωρώντας ότι πρόκειται για την Αϊτμπουλαχσέν.

Τελικά αποδείχτηκε ότι όλο το μπέρδεμα έγινε από μη διασταυρωμένη πληροφορία της βρετανικής εφημερίδας.