X

Γκάζι-Φάληρο: Μια βόλτα με ποδήλατο

Μια μεγάλη γιορτή για τους φίλους και τους λάτρεις του ποδηλάτου θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Κυριακή 29 Νοεμβρίου στο Γκάζι.

Ant1news

Μια μεγάλη γιορτή για μικρούς και μεγάλους ποδηλάτες, και όχι μόνο, διοργανώνει η ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ στο πλαίσιο των εκδηλώσεων ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΖΩΗΣ για την προβολή των έργων που έγιναν από το ΠΕΠ ΑΤΤΙΚΗΣ μέσω του ΕΣΠΑ, την Κυριακή 29 Νοεμβρίου στο ΑΜΑΞΟΣΤΑΣΙΟ Ο.ΣΥ, στο Γκάζι, με αφορμή τα εγκαίνια του νέου ποδηλατόδρομου της Αθήνας. Την Κυριακή λοιπόν παίρνουμε τα ποδήλατά μας και κατεβαίνουμε στο Γκάζι για μια βόλτα μέχρι το Φάληρο πάνω στον Ποδηλατόδρομο της Αθήνας (Νότιο Τμήμα) που έλειπε από την πόλη μας.

Από τις 10:00 πμ ξυλοπόδαροι θα καλωσορίζουν τους επισκέπτες στον χώρο του ΑΜΑΞΟΣΤΑΣΙΟΥ Ο.ΣΥ, ενώ ποδηλάτες με ποδήλατα αντίκες θα παρουσιάσουν το δικό τους σόου.

 

Τα παιδιά θα παίξουν, θα χαρούν και θα μάθουν στα θεατρικά παιχνίδια που θα παρουσιάσουν θεατρικές ομάδες. Η ομάδα Μπουρμπουλήθρες (Νίνα – Άλκηστις Δραγώνα, Γιώργος Καλατζής και Μαρίνα Τσαρδή) θα μιλήσουν στα παιδιά για την ανακύκλωση και την οικολογία μέσα από τη διαδραστική παράσταση  «Οι νεφοκαλικάντζαροι» που βασίζεται στο ομώνυμο βιβλίο του Μάριου Βερέττα. Η ομάδα «Η Ρόζμαρι στην κορυφή των λόφων» (Ελευθερία Ρουσάκη, Ειρήνη Τσιμπραγού, Ανατολή Αρουτζίδη και η ομάδα ΚΟΚΟΙΚΑ) μέσα από θεατρικό παιχνίδι θα μυήσει τα μικρά παιδιά στον κόσμο της τέχνης, της μουσικής, του θεάτρου και του χορού.

Θα ακολουθήσει η παράσταση «Πού πάει ο λύκος καβάλα στο ποδήλατο;» από τη θεατρική ομάδα «Αστροναύτες». Η  παράσταση βασίζεται στο παιδικό παραμύθι της Christine Naumann Villemin «όταν ο λύκος πεινάει» και παρουσιάζεται σε σκηνοθεσία Δημήτρη Μικιού. Την μουσική συνθέτει και εκτελεί ο Αντώνης Σκαμνάκης και τα σκηνικά, τα κοστούμια και τις κούκλες κατασκεύασε η Ματίνα Μέγκλα. Παίζει η Φρόσω Ζαγοραίου.

 

Η μεγάλη γιορτή για τον ποδηλατόδρομο θα ολοκληρωθεί με τη συναυλία των γνωστών και αγαπημένων καλλιτεχνών Ματούλας Ζαμάνη και Imam Baildi.

 

Όλες οι εκδηλώσεις είναι με ελεύθερη είσοδο.