X

ΟΠΑΠ εναντίον Κυβέρνησης για το ειδικό τέλος στα τυχερά παιχνίδια

Ο πρόεδρος του ΟΠΑΠ ανακοίνωσε ότι θα κινηθεί νομικά κατά της Κυβέρνησης. Στην Ιπποδρομίες ΑΕ τα «ηνία» του ιπποδρομιακού στοιχήματος.

Ant1news


Έτοιμος να προσβάλει στα δικαστήρια την απόφαση της Κυβέρνησης για την επιβολή ειδικού τέλους σε όλες τις στήλες όλων των τυχερών παιχνιδιών του Οργανισμού, δηλώνει ο ΟΠΑΠ. 

Σαφές, για την αντίδραση του Οργανισμού, είναι το μήνυμα που στέλνει ο επικεφαλής του ΟΠΑΠ, Καμίλ Ζίγκλερ. 

«Ενώ το μακροοικονομικό περιβάλλον παραμένει εύθραυστο, αναποτελεσματικές παρεμβάσεις σε διάφορους τομείς του πλαισίου λειτουργίας μας, φέρνουν την εταιρεία αντιμέτωπη με σημαντικές προκλήσεις. Ως εκ τούτου, παραμένουμε απολύτως προσηλωμένοι στην προάσπιση όλων των κατοχυρωμένων δικαιωμάτων μας σε κάθε επίπεδο» τονίζει ο κ. Ζίγκλερ. 

Η ΟΠΑΠ Α.Ε. αναφέρει ότι σύντομα θα ανακοινώσει λεπτομέρειες για τις δράσεις που αναλαμβάνει για να ακυρωθεί η επιβολή από την Κυβέρνηση του τέλους των πέντε λεπτών του ευρώ ανά στήλη σε κάθε παιχνίδι της, το οποίο θα βαρύνει τους παίκτες. 

Ο νόμος προβλέπει ότι τεχνικά το ειδικό τέλος βαρύνει τον παίκτη και αποδίδεται στο Ελληνικό Δημόσιο απευθείας από την εταιρεία. Το μέτρο, εφόσον υλοποιηθούν όλες οι απαραίτητες τεχνικές προσαρμογές, προβλέπεται να ισχύσει από την 1η Ιανουαρίου 2016. Η ΟΠΑΠ ΑΕ λαμβάνει όλα τα απαραίτητα μέτρα για την προάσπιση των δικαιωμάτων και δικαιολογημένων συμφερόντων της, ενώ όλες οι απαραίτητες σχετικές ενέργειες θα ανακοινωθούν σύντομα. 

Ως «εχθρική ενέργεια» της Κυβέρνησης σε βάρος τους χαρακτηρίζουν την επιβολή του τέλους οι πράκτορες του ΟΠΑΠ, καθώς όπως λένε χτυπά την ανακύκλωση κερδών, στην οποία στηρίζονται αυτά τα παιχνίδια, οδηγώντας σε μείωση του τζίρου και του εισοδήματος τους, όπως και των φόρων που εισπράττει το Κράτος, σημειώνοντας με νόημα ότι για άλλη μια φορά θα ευνοηθεί ο παράνομος τζόγος.

Πράκτορες από όλη την Ελλάδα αναμένεται να δώσουν δυναμικό παρών σε πορεία διαμαρτυρίας προς το Υπουργείο Οικονομικών την Τρίτη 1η Δεκεμβρίου, ημέρα κατά την οποία τα πρακτορεία σε όλη την χώρα θα μείνουν κλειστά.

Εν τω μεταξύ, όπως ανακοίνωσε το ΤΑΙΠΕΔ, ολοκληρώνεται η διαδικασία παραχώρησης του δικαιώματος διοργάνωσης και διεξαγωγής του αμοιβαίου ιπποδρομιακού στοιχήματος στην «Ιπποδρομίες ΑΕ», θυγατρική της «OPAP Investments Ltd».

Η «Ιπποδρομίες ΑΕ» με επιστολή της προς το ΤΑΙΠΕΔ στις 24 Νοεμβρίου 2015 συμφώνησε στον προσδιορισμό της 10ης Δεκεμβρίου 2015 ως ημερομηνίας έναρξης της δραστηριότητάς της.