X

Το Γαλάτσι “μετακόμισε” στο Tae Kwon Do

Τεράστια κινητοποίηση για να μεταφερθούν εφόδια στο γήπεδο, όπου πλέον θα φιλοξενούνται πρόσφυγες και μετανάστες. Σε εγρήγορση και οι κάτοικοι του Π. Φαλήρου.

Ant1news

Μια μεγάλη επιχείρηση βρισκόταν όλη μέρα σε εξέλιξη για τη μεταφορά ανθρωπιστικού και υγειονομικού υλικού από το Ολυμπιακό Γυμναστήριο του Γαλατσίου στο γήπεδο Tae Kwon Do στο Παλαιό Φάληρο, το οποίο θα λειτουργήσει στο εξής ως προσωρινό κέντρο φιλοξενίας προσφύγων και μεταναστών.

Από νωρίς το πρωί, τέσσερα φορτηγά της Περιφέρειας Αττικής και του Δήμου Γαλατσίου μετέφεραν τρόφιμα, φάρμακα, ιατρικό εξοπλισμό και είδη ιματισμού, τα οποία βρίσκονταν στις αποθήκες του «Παλαί» στο Γαλάτσι, προκειμένου να χρησιμοποιηθούν για να διευκολύνουν την διαμονή προσφύγων και μεταναστών στις εγκαταστάσεις του Παλαιού Φαλήρου.

«Καθ' όλη τη διάρκεια της λειτουργίας του προσφυγικού καταυλισμού στο Γαλάτσι η Περιφέρεια Αττικής ήταν σε συνεχή συνέργεια. Ήμασταν συμμέτοχοι και αρωγοί σε συνεργασία με το Δήμο, με εθελοντές και οργανώσεις και θα είμαστε παρόντες, συμμέτοχοι και αρωγοί σε ό,τι άλλο χρειαστεί», δήλωσε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων η Αντιπεριφερειάρχης Κεντρικού Τομέα Αθηνών, Ερμίνα Κυπριανίδου.

«Η διαδικασία αναμένεται να διαρκέσει ως αργά το βράδυ γιατί είναι πολλές οι προμήθειες που έχουν προσφέρει οι κάτοικοι. Τα φορτηγά κάνουν συνεχώς δρομολόγια προς το γήπεδο του Παλαιού Φαλήρου», τόνισε ο Δήμαρχος Γαλατσίου, Γιώργος Μαρκόπουλος.

Με την ολοκλήρωση της μεταφοράς των υλικών, έγινε διαμόρφωση του χώρου στο γήπεδο του Tae Kwon Do, όπου βρίσκονταν από το πρωί και εθελοντές ανθρωπιστικών οργανώσεων, οι οποίοι έχουν τεθεί υπό την εποπτεία στελεχών του Υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής.

 

Δεν μεταφέρθηκαν πρόσφυγες

Πάντως σήμερα, δεν χρειάστηκε να γίνει μεταφορά προσφύγων και μεταναστών από το Γυμναστήριο του Γαλατσίου στο Π. Φάληρο, καθώς οι τελευταίοι 21 που έμειναν την προηγούμενη νύχτα στο Γαλάτσι, αποφάσισαν να φύγουν σήμερα για τα σύνορα με τα Σκόπια, έχοντας στόχο να φθάσουν στην Κεντρική Ευρώπη.

Το κλειστό γυμναστήριο του Γαλατσίου έπαψε από σήμερα να λειτουργεί ως χώρος φιλοξενίας. Όποιοι πρόσφυγες ή μετανάστες αναζήτησαν σήμερα κατάλυμα, κατευθύνθηκαν από τις αρμόδιες υπηρεσίες και τους εθελοντές στις δομές του Ελαιώνα και του Ελληνικού.

Το Tae Kwon Do αναμένεται να «ανοίξει τις πύλες του» για πρόσφυγες και μετανάστες πιθανότατα από την Πέμπτη.