X

Πανούσης: Δεν πίστευα ποτέ ότι σε κυβέρνηση Αριστεράς υπάρχει πρωθυπουργική αυλή

«Είδα αχρείαστες χυδαιότητες και επιθέσεις σε βάρος μου στη Βουλή από στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ και την κυρία Χριστοδουλοπούλου» είπε ο πρώην Υπουργός.

Ant1news

Για «αχρείαστες χυδαιότητες και επιθέσεις» σε βάρος του στη Βουλή, από στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ και την κυρία Τασία Χριστοδουλοπούλου, έκανε λόγο ο Γιάννης Πανούσης.

Μιλώντας στο Βήμα FM σχετικά με τις καταγγελίες του ο πρώην υπουργός Προστασίας του Πολίτη, ανάφερε ότι «η Βουλή με κάλεσε, η αρμόδια Επιτροπή, και όφειλα να είμαι εκεί και να συζητήσω. Είδα χυδαιότητες. Είδα μια επιθετική στάση που δεν χρειαζόταν, δεν ήταν εξεταστική επιτροπή. Από ορισμένους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και κυρίως από την πλευρά της προέδρου (σ.σ.: της Τασίας Χριστοδουλοπούλου) που δεν έπαιζε την πρόεδρο, αλλά μου τα χρωστάει, φαίνεται, από την εποχή της συνύπαρξής μας στο μεταναστευτικό και τη δημόσια τάξη».

Αναφορικά με δικαστική διερεύνηση των καταγγελιών του  και στο θέμα των διαρροών, ο ίδιος υποστήριξε πως «δεν υπάρχει ούτε ένα έγγραφο που έχει διαρρεύσει, κανείς δεν έχει δείξει έγγραφο».

«Υπάρχουν διάλογοι», είπε και πρόσθεσε: «Αν δεν υπήρξαν ποτέ αυτοί οι διάλογοι (όπως λέει η κυβέρνηση), πού είναι το πρόβλημα της εθνικής ασφάλειας; Αλλά και κάποιους διαλόγους που άκουσα, δεν μου θυμίζουν κάτι από τα έγγραφα».

Ο κ. Πανούσης αναφέρθηκε και στη συναίνεση που ζητεί η κυβέρνηση, επισημαίνοντας πως «συναίνεση με την έννοια της σύγκλισης και συναίνεση με την ταύτιση, δεν υπάρχει στη Δημοκρατία».

«Αυτό προϋποθέτει, όμως, σταθερές αρχές και διαδικασίες. Συναίνεση δηλαδή δεν είναι τρικ. Είναι άλλο πράγμα η πολιτική κουλτούρα που πρέπει να έχει ένα δημοκρατικό πολίτευμα και ο κοινοβουλευτισμός και είναι άλλο πράγμα τα πολιτικά τρικ. Δεν ξέρω αν είναι τρικ (του Τσίπρα), αλλά θα φανεί. Συναίνεση ζητάς στα εθνικά θέματα», είπε.

Παράλληλα, ο κ. Πανούσης είπε:: «Πρώτη φορά ζω μια κυβέρνηση της Αριστεράς και χαίρομαι που υπάρχει, αλλά δεν πίστευα ποτέ ότι μπορεί να έχει αυλή. Ότι έχει κλόουν και τροβαδούρους. Ότι έχει κυρίες της αυλής. Το δικό της στρατό, να το πω έτσι».

Τέλος, εξέφρασε την άποψη πως ο Φώτης Κουβέλης είναι «ο μοιραίος άνθρωπος της Μεταπολίτευσης».

«Ο τρόπος με τον οποίο χειρίστηκε το Μάιο και Ιούνιο του ’12 και τον Αύγουστο και Δεκέμβριο του ’14 τα πράγματα, ήταν καταλυτικός για την πορεία τους», είπε.