X

Πλακιωτάκης: Ο Τσίπρας δηλώνει αδυναμία να κυβερνήσει

Ο υπηρεσιακός πρόεδρος της ΝΔ δέχτηκε την πρόσκληση του Αλέξη Τσίπρα για το Συμβούλιο των Πολιτικών Αρχηγών, αφήνοντας ωστόσο αιχμές.

Ant1news

Του Δημήτρη Κοτταρίδη

Η συμμετοχή της Νέας Δημοκρατίας στο Συμβούλιο των Πολιτικών Αρχηγών  δεν θα πρέπει να θεωρηθεί ως στήριξη στους τακτικισμούς και τα τερτίπια του κ. Τσίπρα, τόνισε σε δήλωσή του ο υπηρεσιακός Πρόεδρος του κόμματος, Γιάννης Πλακιωτάκης.

Ο κ. Πλακιωτάκης ο οποίος δέχτηκε σήμερα το πρωί, σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον Αλέξη Τσίπρα, την πρόσκληση για το Συμβούλιο των Πολιτικών Αρχηγών επεσήμανε πως «ο κ. Τσίπρας με την κίνησή του αυτή, παρά τη νωπή λαϊκή εντολή, δηλώνει αδυναμία να κυβερνήσει και να υλοποιήσει τις ψεύτικες προεκλογικές του υποσχέσεις».

Ωστόσο, ξεκαθάρισε πως η Νέα Δημοκρατία ως σοβαρή και υπεύθυνη, όπως είπε, πολιτική δύναμη, θα ανταποκριθεί στον θεσμικό της ρόλο και θα παρευρεθεί στο Συμβούλιο των Πολιτικών Αρχηγών του Σαββάτου.

O διάλογος Τσίπρα-Πλακιωτάκη

Τσίπρας : Συγχαρητήρια, κ. Πρόεδρε. Έλειπα χθες, γι΄ αυτο δεν σας τηλεφώνησα. Ζήτησα απο τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να συγκαλέσει το Συμβούλιο Πολιτικών Αρχηγών για να σας ενημερώσω για το Ασφαλιστικό, το Προσφυγικό και την Συνταγματική Αναθεώρηση. Καταλαβαίνω οτι η συναίνεση ειναι δυσκολη, ωστόσο ένας διάλογος καλό είναι να γίνει.

Πλακιωτάκης : Άργησες. Η Νέα Δημοκρατία θα ανταποκριθεί στον θεσμικό της ρόλο. Θα έρθω, για να ακούσω...