X

Καμίνης: Όχι σε συναίνεση εν λευκώ και χωρίς περιεχόμενο

Τι λέει ο Δήμαρχος Αθηναίων για την σύγκληση του Συμβουλίου Πολιτικών Αρχηγών. Τι ζητά για να υπάρχει πλήρης και ουσιαστική συνεννόηση του πολιτικού κόσμου. Τι ζητά να συζητήσουν οι επικεφαλής των κομμάτων.

Ant1news

Όχι σε «συναίνεση εν λευκώ και χωρίς περιεχόμενο» λέει ο Δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης αναφερόμενος στην αυριανή σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών.

Ο κ. Καμίνης μιλώντας στον Αθήνα 98,4 έκανε λόγο για κρίσιμες στιγμές και τόνισε πως η σύσκεψη πρέπει να διευρυνθεί θεματικά και με αυτήν την ευακιρία να κλείσουν συμφωνίες για μεταρρυθμίσεις στα μεγάλα θέματα της χώρας.

«Τα προβλήματα είναι πλέον τόσο σοβαρά, ώστε χρειάζεται μια συναίνεση, η οποία δεν πρέπει να δοθεί χωρίς όρους. Θα πρέπει να περιλάβει όλα τα μεγάλα ζητήματα. Πρέπει επιτέλους να κλείσει μια συμφωνία μεταξύ των κομμάτων που να μην περιλαμβάνει μόνο το προσφυγικό ή τα μέτρα του μνημονίου, δηλαδή ασφαλιστικό, κόκκινα δάνεια κ.λπ.» είπε χαρακτηριστικά ο Δήμαρχος Αθηναίων και συμπλήρωσε:

«Πρέπει τα πολιτικά κόμματα να ασχοληθούν με τα μεγάλα προβλήματα της χώρας και να συμφωνήσουν σε κάποιες βασικές μεταρρυθμίσεις στη δημόσια διοίκηση, στα θέματα της παιδείας και της εξωτερικής πολιτικής. Είναι μιας πρώτης τάξεως ευκαιρία. Όχι, λοιπόν, μια συναίνεση στην ουσία εν λευκώ και χωρίς περιεχόμενο. Πρέπει να διευρυνθεί θεματικά και με αυτή την ευκαιρία να κλείσουν επιτέλους συμφωνίες για μεταρρυθμίσεις στα μεγάλα θέματα της χώρας».