X

Υποψήφια “Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης 2021” η Λάρισα

Θα είναι μία από τις 14 πόλεις της Ελλάδας που θα διεκδικήσουν τον τίτλο. Την Δευτέρα η κατάθεση του φακέλου υποψηφιότητας από τον Δήμο Λαρισαίων.

Ant1news

Τον φάκελο υποψηφιότητας της Λάρισας για την «Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης 2021» θα καταθέσει ο Δήμος Λαρισαίων  στο Υπουργείο Πολιτισμού, την ερχόμενη Δευτέρα.

Την ίδια ημέρα θα καταθέσουν και τη δική τους υποψηφιότητα άλλες 13 πόλεις της Ελλάδας!

Καθώς η 30η Νοεμβρίου είναι η καταληκτική ημερομηνία κατάθεσης των υποψηφιοτήτων, οι διαδικασίες βρίσκονται στο τελικό στάδιο.

Το βράδυ της Πέμπτης, το Δημοτικό Συμβούλιο Λάρισας ενέκρινε τη δημιουργία ειδικού αποθεματικού λογαριασμού, καθώς και την ίδρυση δημοτικής ανώνυμης εταιρείας ειδικού σκοπού, που θα διαχειριστεί το όλο θέμα.

 

Σύμφωνα με τον Δήμαρχο Λαρισαίων, Απόστολο Καλογιάννη, τόσο ο λογαριασμός όσο και η ανώνυμη εταιρεία αποτελούν «προϋπόθεση» για τη συμπλήρωση του φακέλου της υποψηφιότητας.

Ο κ. Καλογιάννης συμπλήρωσε ότι η πλειονότητα των Δημάρχων των υποψηφίων πόλεων συμφωνεί στην υποβολή αιτήματος προς τα αρμόδια υπουργεία για χρηματοδότηση από την Πολιτεία σε ποσοστό 30% - και όχι για ποσό πάνω από 12 εκ. ευρώ - ασχέτως από το ποια πόλη θα επιλεγεί τελικά.

Ο Δήμαρχος χαρακτήρισε ως «εξαιρετική δουλειά» τον φάκελο που έχει συνταχθεί για την υποψηφιότητα της Λάρισας, προσθέτοντας ότι με αυτόν, «η Λάρισα θα διεκδικήσει με αξιώσεις» τον τίτλο «Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης 20121», το πρόγραμμα της οποίας αφορά «στον πολιτιστικό σχεδιασμό της πόλης για τα επόμενα 10-15 χρόνια».